26 september 2019

Laura Dekker wordt doopmoeder van HANSEATIC inspiration

Op vrijdag 11 oktober zal Laura Dekker in de haven van Hamburg de HANSEATIC inspiration dopen. Het is de tweede van drie nieuwe expeditieschepen in de vloot van Hapag-Lloyd Cruises. De gepassioneerde Nederlandse zeilster werd beroemd door haar solo zeiltocht op jonge leeftijd over de hele wereld tussen 2010 en 2012. De naamgevingsceremonie, die zal plaatsvinden in ware expeditiestijl, wordt geleid door wetenschapsjournalist Ranga Yogeshwar.

‘Laura Dekker is de perfecte meter voor ons nieuwe internationale expeditieschip. Met haar enthousiasme voor de natuur, haar geest van avontuur en haar liefde voor de zee vertegenwoordigt ze de essentie van expeditiecruises. Wij ondersteunen de Laura Dekker World Sailing Foundation van harte’, aldus Karl J. Pojer, CEO van Hapag-Lloyd Cruises.

Laura Dekker: ‘Ik heb meer dan 50.000 zeemijlen gevaren en blijf daarmee doorgaan. Ik ben een motivatiespreker, auteur, wereldreiziger en professionele jachtschipper en jaag nog steeds mijn dromen na. Ik wil dit doorgeven aan jongeren via mijn zeilproject en hen motiveren en aanmoedigen’.

Hapag-Lloyd Cruises heeft een speciale ceremonie georganiseerd voor de naamgeving van de HANSEATIC inspiration, die zowel op het water als op en rond het nieuwe schip zal plaatsvinden. De gasten gaan op een echte en virtuele expeditiecruise en volgen de naamgevingsceremonie live op het water vanuit Zodiacs. Tijdens de ceremonie wordt het schip zelf een podium.

De HANSEATIC inspiration heeft ongeveer 175 bemanningsleden aan boord die voor maximaal 230 gasten zorgen – of slechts 199 op Antarctische cruises en rondvaarten van Spitsbergen. Het schip heeft de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen en is uitgerust met geavanceerde apparatuur en milieutechnologie. Vanaf juli 2020 zal de gehele expeditievloot op alle routes wereldwijd gebruik maken van laag verontreinigde scheepsbrandstof.

14 nachten met de HANSEATIC inspiration


15-daagse reis naar Happy Valley-Goose Bay, Canada
Rederij: Hapag-Lloyd

 

Meer info

Schip: HANSEATIC inspiration
Vertrekpoort: Happy Valley-Goose Bay
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 11051.00
Korting: 1 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 10,940

16 nachten met de HANSEATIC inspiration


Vaar langs het mooie Petropavlovsk-Kamtsjatski, Rusland
Rederij: Hapag-Lloyd

 

Meer info

Schip: HANSEATIC inspiration
Vertrekpoort: Otaru
Reisduur: 16 nachten
vanaf:

€ 10,810

16 nachten met de HANSEATIC inspiration


Geniet van een droomcruise met de HANSEATIC inspiration
Rederij: Hapag-Lloyd

 

Meer info

Schip: HANSEATIC inspiration
Vertrekpoort: Ushuaia
Reisduur: 16 nachten
vanaf:

€ 13,319