04 juni 2020

MSC Cruises bevestigt volledige zomerprogramma 2021

Donderdag bevestigde MSC Cruises haar volledige zomerprogramma voor 2021 voor vertrekken vanaf 21 maart 2021 inclusief twee nieuwe schepen die momenteel in aanbouw zijn en een reeks nieuwe of verrijkte vaarroutes en thuishavens. Het zomerprogramma van de Mediterrane cruisemaatschappij loopt van maart tot november 2021.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises: “Hoewel we vandaag de moeilijke beslissing hebben genomen om de stopzetting van de activiteiten van al onze schepen verder uit te breiden (t/m 31 juli 2020), is het belangrijk dat we ook vooruit kijken, omdat we weten dat onze klanten dromen van reizen en hun vakantie voor volgend jaar willen plannen. Om deze reden hebben we ook ons ??volledige zomerprogramma voor 2021 bevestigd, zodat alle gasten, zowel voor cruises die zijn geannuleerd tot en met 31 juli als voor cruises tot en met 31 oktober en die willen profiteren van ons Flexible Cruise-programma – kunnen met boeken met vertrouwen. “

“Op kortere termijn”, voegde de heer Onorato eraan toe, “zullen onze schepen pas weer in de vaart komen als de tijd rijp is, in fases en per regio, en volgens regelgeving van de relevante nationale en internationale gezondheids- en andere gezaghebbende instanties en de steun van een nieuwe werkprotocol speciaal gericht op gezondheid en veiligheid, welke zullen we binnenkort bekend zullen maken. Op deze manier keren al onze schepen weer geleidelijk terug naar de zee.

Hieronder staan de belangrijkste hoogtepunten van het MSC Cruises zomerprogramma 2021, inclusief de huidige 17 schepen die momenteel deel uitmaken van de vloot, evenals de twee nieuwe schepen die in aanbouw zijn, de MSC Virtuosa en MSC Seashore.

Seaside klasse schepen in Westelijke Middellandse Zee

De drie Seaside-klasse schepen van MSC Cruises zullen voor het eerst samen in de westelijke Middellandse Zee worden ingezet. Het gaat om de schepen MSC Seaside, MSC Seaview en MSC Seashore die allen zijn ontworpen voor het warmere weer met meer buitenruimte.

MSC Seashore wordt vanaf 1 augustus 2021 in gebruik genomen vanwege de vertraging die werd veroorzaakt door de tijdelijke sluiting van de scheepswerf als gevolg van de COVID-19-pandemie en tijdens de vertraagde periode zal de MSC Fantasia tijdelijk haar vaarschema uitvoeren. (Reeds geboekte gasten ontvangen een boordtegoed van €100 per hut vanwege deze wijziging). MSC Seashore heeft de hoogste verhouding aan buitenruimte per gast van elk schip in de vloot van MSC Cruises en biedt de vaarroute aan die de Italiaanse steden Genua en Napels, zal aandoen als ook Sicilië; Malta, Barcelona en Marseille.

MSC biedt tevens cruises van negen tot twaalf nachten beschikbaar vanuit Genua in de nazomer naar Marokko, de Canarische Eilanden, Madeira en Portugal en Griekenland met de MSC Poesia met een bezoek aan de haven van Haifa (Israël)

Oostelijke Mediterrane routes

Nieuw in de zomer van 2021: de MSC Lirica zal varen vanuit Venetië en zal ook inscheping aanbieden in de Noord-Italiaanse haven van Triëst met een reisschema naar Zadar, Dubrovnik en Split in Kroatië; Kotor in Montenegro en Corfu in Griekenland.

Daarnaast bieden MSC Musica, MSC Orchestra, MSC Opera en MSC Sinfonia 8-daagse routes aan, met vertrek vanuit Venetië naar de Griekse eilanden, Montenegro en Kroatië.

Vaarroutes in Noord-Europa

Vanaf 8 mei zal de gloednieuwe, ultramoderne MSC Virtuosa haar eerste zomerseizoen doorbrengen met cruises van 7 tot 14 nachten vanuit de Duitse havenstad Kiel, afwisselend tussen de fjorden en de Baltische hoofdsteden, waarbij inscheping in zowel Kiel als Kopenhagen mogelijk is.

De fjorden van de Noorse westkust en de Baltische hoofdsteden zijn ook de bestemmingen tijdens een reis van 7 nachten tot 14 nachten met de MSC Splendida. Ze zal ook langere cruises van 10 en 11 nachten naar de Baltische Zee aanbieden.

MSC Magnifica zal als thuishaven Southampton hebben. Ze biedt routes aab van 7 nachten naar de fjorden van Noorwegen, 14 nachten naar de Baltische hoofdsteden of de Middellandse Zee medio augustus, 12 nachten naar de Canarische Eilanden en een cruise van 7 nachten naar de “Northern Pearls” van Hamburg, Rotterdam, Zeebrugge en Le Havre.

MSC Preziosa biedt routes van 9 tot 14 nachten vanuit Hamburg met bestemmingen in Ierland, IJsland en de Noordkaap en Spitsbergen in Noorwegen.

Caribbean en de Bahama’s

MSC Meraviglia gaat cruises van 7 nachten varen vanuit Miami, Florida met elke zaterdag een vertrek. De klassieke MSC Armonia biedt nieuwe kortere cruises aan van 3 en 4 nachten, ook vanuit Miami met vertrek op maandag en vrijdag. Ze zal aanmeren op Ocean Cay MSC Marine Reserve op de Bahama’s evenals op Key West in Florida.

Nieuw voor komende zomer is dat de MSC Divina voor het eerst zal varen vanuit Port Canaveral, Florida, een nieuwe thuishaven voor MSC Cruises. Ze biedt een mix van cruises van 3, 4 en 7 nachten met vertrek op zondag en donderdag. Met deze nieuwe thuishaven hebben MSC Cruises-gasten nu de mogelijkheid om de omgeving van Orlando voor of na de cruise te verkennen.

Ocean Cay MSC Marine Reserve wordt een belangrijk hoogtepunt van cruises in het Caribisch gebied, waarbij alle drie de schepen de privé-eilandbestemming op de Bahama’s aandoen. Het privé-eiland, gelegen op slechts 65 mijl van Miami, is exclusief bestemd voor gasten van MSC Cruises. Het is omgeven door 64 vierkante mijl aan zeereservaat en biedt gasten een kans om het lokale zeeleven te ontdekken en de geest van de Bahamaanse cultuur op te snuiven.

Met schepen aangemeerd van ’s ochtends vroeg tot s’ avonds laat, kunnen gasten er een volledige dag doorbrengen en genieten van twee mijl van ongerept strand over acht stranden met een brede selectie van activiteiten zoals diepzeevissen, snorkelavonturen, suppen en kajakken. ’s Avonds komt het eiland tot leven met een spectaculaire vuurtorenshow, een authentieke, energieke Junkanoo-parade en kan je dansen onder de sterren met livemuziek van Bahamaanse artiesten en dj’s.