09 november 2019

MSC Cruises gaat klimaatneutraal cruisen

Alle CO2-uitstoot van de vloot van MSC Cruises zal met ingang van 1 januari 2020 gecompenseerd worden zodat de rederij klimaatneutraal kan cruisen. MSC Cruises maakte dit bekend in Hamburg, op de dag voordat de doop van de gloednieuwe MSC Grandiosa plaats zou vinden.

Compensatie

MSC Cruises zal alle directe uitstoot van koolstofdioxide (CO2) van cruiseschepen gaan compenseren door middel van CO2-compensatieprojecten.  Deze werken direct tegen broeikasgasemissies. Alle kosten voor deze projecten neemt MSC Cruises op zich. Pierfrancesco Vago, MSC Cruises Executive Chairman: “We zullen samenwerken met toonaangevende partijen in CO2-compensaties. Onze visie is om ook te investeren in projecten die meetbare voordelen hebben. Denk aan mensen, het beschermen van het milieu en het ondersteunen van duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.”

MSC Cruises wil graag projecten ondersteunen die oceaan- en kusthabitats beschermen en herstellen en tegelijkertijd meer CO2 absorberen dan nu het geval is. Aangezien deze Blue Carbon-projecten die voornamelijk gericht zijn op de kustgebieden momenteel schaars zijn, zal MSC Cruises zelf de ontwikkeling ondersteunen.

Pierfrancesco Vago: “Bovendien hebben we vorige week ook aangekondigd dat het LNG-aangedreven brandstofcellen PACBOAT-project zal worden gehost aan boord van MSC Europa – de eerste van 5 LNG-aangedreven cruiseschepen.”

“We erkennen dat de meest geavanceerde maritieme milieutechnologie van vandaag alleen niet voldoende is om onmiddellijk klimaatneutraal te zijn. De compensatie zorgt ervoor dat onze vloot vanaf 1 januari 2020 geen negatieve bijdrage heeft aan klimaatverandering. We zijn een bedrijf met meer dan 300 jaar maritiem erfgoed met een historische focus op de lange termijn. Voor ons is dit een nieuwe stap in onze jarenlange inzet voor de bescherming van de oceanen, de bestemmingen en havens die we bezoeken.”

Klaar voor walstroom

De toewijding van MSC Cruises om nul-emissie-activiteiten te leveren omvat ook de focus op duurzaamheid van de cruiseschepen. Zo zijn sinds 2017 alle nieuwe MSC Cruises-schepen uitgerust met walstroom-voorzieningen.  Zodra een haven de aansluiting beschikbaar heeft, kan een MSC cruiseschip daarop aansluiten en vervolgens geen uitstoot meer hebben aan de wal.

11 nachten met de MSC Poesia


Beleef de parels van St. Petersburg
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Poesia
Vertrekpoort: Warnemünde
Reisduur: 11 nachten
vanaf:

€ 1,079

10 nachten met de MSC Magnifica


De pracht van het spectaculaire Civitavecchia
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Magnifica
Vertrekpoort: Genua
Reisduur: 10 nachten
vanaf:

€ 1,099

11 nachten met de MSC Preziosa


12-daagse cruise vanaf Hamburg
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Preziosa
Vertrekpoort: Hamburg
Reisduur: 11 nachten
vanaf:

€ 1,249