21 oktober 2020

MSC Cruises implementeert de nieuwste generatie luchtzuiveringssystemen

MSC Cruises wordt de eerste cruiserederij ter wereld die een nieuw en geavanceerd innovatief luchtzuiveringssysteem met de naam ‘Safe Air’ installeert om de kwaliteit en reinheid van de lucht aan boord verder te verbeteren.

‘Safe Air’ wordt geïnstalleerd op de MSC Seashore, één van de grootste en meest technologisch geavanceerde schepen ooit gebouwd in Italië. De MSC Seashore is momenteel in aanbouw op de werf in Monfalcone van scheepsbouwer Fincantieri en zal in juli 2021 worden opgeleverd is de eerste van de twee Seaside Evo Klasse schepen.

Het ‘Safe Air’- luchtzuiveringssysteem is gebaseerd op de technologie van UV-C-lampen die gebruik maakt van het type C ultraviolette straling. Het systeem wordt toegepast in combinatie met het airconditioning-systeem van het schip, waarbij de luchtstroom aan de bron wordt bestraald met een kortgolvig licht gericht op organische deeltjes. Dit voorkomt de circulatie van luchtverontreinigende stoffen zoals virussen, bacteriën en schimmels.

Het luchtzuiveringssysteem ‘Safe Air’ is ontwikkeld door de ontwerpers en technici van Fincantieri en het virologielaboratorium van het International Center for Genetic Engineering and Biotechnology, een toonaangevend wereldwijd onderzoeksinstituut met hun hoofdkantoor in Triëst, Italië.

Duurzaamheid aan boord van MSC Seashore

De MSC Seashore zal in 2021 worden opgeleverd. Het schip is een evolutie van de Seaside klasse schepen zoals de MSC Seaside en MSC Seaview.

Er zijn ten opzichte van haar zusterschepen extra faciliteiten zoals een extra lounge aan de achterkant; een verbeterde MSC Yacht Club verdeeld over drie dekken aan de voorzijde van het schip; specialiteitenrestaurants op promenadedek 8 om buiten te eten; een groter aantal bubbelbaden op het schip; en 200 extra hutten evenals nog meer grote openbare ruimtes.

Bovendien zal de MSC Seashore worden uitgerust met de nieuwste geavanceerde milieutechnologie, inclusief uitlaatgasreinigingstechnologie; state-of-the-art systemen voor afvalbeheer en hergebruik; geavanceerde waterbehandelingssystemen; en een systeem voor energie- en warmteterugwinning, evenals andere technologie en maatregelen om de energie-efficiëntie verder te verhogen. Ook zal de MSC Seashore worden uitgerust met een walstroomvoorziening waarmee het schip op de ligplaats kan worden aangesloten op een lokaal elektriciteitsnet, waardoor de luchtemissies verder worden verminderd.