03 augustus 2020

MSC Cruises onthult routes van herstart en veiligheidsprotocol

MSC Cruises bereidt zich voor op een mogelijke herstart deze zomer in de Middellandse Zee. De rederij kiest voor routes in de Middellandse Zee, het oostelijk- en westelijk deel van de Middellandse Zee.

In afwachting van de nodige definitieve goedkeuringen zijn twee MSC Cruises-schepen bezig met de voorbereidingen: het vlaggenschip MSC Grandiosa en het populaire schip MSC Magnifica.

Oostelijke- en Westelijke Middellandse Zee

MSC Grandiosa biedt cruises van 7 nachten aan in de westelijke Middellandse Zee en MSC Magnifica vaart in de oostelijke Middellandse Zee. Hun herstartdata worden bepaald in overeenstemming met de richtlijnen die de relevante autoriteiten hebben ontvangen. De autoriteiten van de bestemmingen waar we zullen aanmeren, waaronder Griekenland en Malta, hebben hun havens geopend voor cruises en ook het gezondheids- en veiligheidsprotocol goedgekeurd om de herstart van de activiteiten te ondersteunen.

Voor deze eerste fase van de herstart van de activiteiten zullen de twee MSC Cruises-schepen die in het Middellandse Zeegebied actief zijn voor het huidige zomerseizoen aanvankelijk alleen gasten verwelkomen die ingezetenen zijn van Schengenlanden, waaronder de Benelux.

MSC Cruises heeft de afgelopen periode nauw samengewerkt met verschillende autoriteiten van de landen waar de schepen zullen aanmeren om een ??uitgebreid protocol te ontwikkelen. Een toegewijde werkgroep, met de input en ondersteuning van toonaangevende externe medische experts, ontwikkelde een dit protocol met nieuwe MSC Cruises-specifieke operationele procedures. Deze gaan verder dan de feitelijke regionale en nationale richtlijnen.

Bovendien heeft RINA, het onafhankelijke bedrijf voor maritieme certificering, geverifiëerd dat het protocol voldoet aan de richtlijnen van de European Maritime Safety Agency (EMSA), waarin aanvullende gezondheidsnormen zijn opgenomen, waaronder die van het EU Healthy Gateways Joint Action.

Testen voor alle mensen aan boord

MSC Cruises heeft uitgebreide operationele procedures ontwikkeld, die voortbouwen op de reeds strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die al lang aan boord van de schepen van MSC Cruises bestaan. De nieuwe procedures omvatten universele COVID-19-tests voor alle gasten en bemanning voorafgaand aan inscheping, Bovendien mogen gasten op de bestemmingen alleen van boord met een MSC Cruises-excursie .

Tevens introduceert MSC Cruises een COVID-19 Protection Plan voor meer gemoedsrust voor onze gasten. Met al deze maatregelen beoogt MSC Cruises de gasten een zo veilig mogelijke vakantie te bieden.

Het gezondheids-en veiligheidsprotocol omvat nog veel meer. Zodat elk aspect van de cruise, van het moment van boeken tot het aan boord gaan, het leven aan boord en de terugkeer naar huis gewaarborgd is, met behoud van het unieke MSC karakter.