31 oktober 2019

MSC Cruises viert vandaag belangrijke mijlpaal

MSC Cruises heeft vandaag de MSC Grandiosa in ontvangst genomen van Chantiers de l’Atlantique in St. Nazaire, Frankrijk. De uitreiking van het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises en een van de meest milieuvriendelijke schepen op zee vond plaats in aanwezigheid van Gianluigi Aponte, eigenaar van de MSC Group.

Eerder in de ochtend vond tevens een belangrijk mijlpaalevenement plaats met het traditioneel snijden van het eerste staal en de naamgeving van het eerste schip uit de Worldclass, MSC Europa, door Piercrancesco Vago, MSC Cruises ‘voorzitter. MSC Europa is het eerste van de vijf bestelde cruiseschepen met vloeibaar aardgas (LNG) en het eerste LNG-schip dat in Frankrijk wordt gebouwd. De evenementen vormden een nieuwe belangrijke stap voorwaarts in MSC Cruises lange termijn verbintenis voor milieubeheer zowel op zee als aan wal.

 

 

Voetafdruk

Pierfrancesco Vago, voorzitter van MSC Cruises: “MSC Cruises heeft zich, sinds haar oprichting, toegewijd aan milieubewustzijn en manieren om onze ecologische voetafdruk zowel op zee als aan wal te minimaliseren en continu te verminderen met behulp van innovatieve, toonaangevende en effectieve technologieën in onze hele vloot. Met elk nieuw schip leggen we de lat voor milieuprestaties hoger en ons uiteindelijke doel is nul emissies. MSC Grandiosa brengt ons nog een belangrijke stap vooruit in die ambitie.”

Vago voegde toe: “Onze reis als het gaat om milieubescherming, zowel op zee als in de havens waar wij komen, stopt hier niet. Met elk nieuw schip zullen we telkens de grenzen van innovatie verleggen op het gebied van milieutechnologie. We zullen onze R & D-investeringen specifiek richten op het versnellen van de ontwikkeling van geavanceerde oplossingen en technologieën van de toekomstige schepen – van meer alternatieve brandstoffen, beschikbaarheid van walstroom, batterijen, brandstofcellen en nog veel meer. Dit alles terwijl we onze bestaande vloot, een van de modernste op zee, retrofit en upgraden met de nieuwste en beste beschikbare technologieën om onze vlootprestaties continu te verbeteren. ”

MSC Grandiosa is het meest geavanceerde schip op zee van MSC Cruises tot nu toe en getuigt van de langdurige inzet van het bedrijf om de zeeën te beschermen en de gemeenschappen die het raakt te respecteren. Het schip is zeer uitgerust met geavanceerde geavanceerde technologieën die zijn ontworpen om steeds schonere luchtemissies en verbeterde algehele milieuprestaties te garanderen, zowel op zee als aan wal.

Wil je ook cruisen op de MSC Grandiosa? Een cruise is al beschikbaar vanaf €599.

7 nachten met de MSC Grandiosa


Bezoek de parels van Genua
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Grandiosa
Vertrekpoort: Marseille
Reisduur: 7 nachten
vanaf:

€ 779

7 nachten met de MSC Grandiosa


Cruise naar Messina via Genua
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Grandiosa
Vertrekpoort: Messina
Reisduur: 7 nachten
vanaf:

€ 849

8 nachten met de MSC Grandiosa


Vaar langs het stralende Messina
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Grandiosa
Vertrekpoort: Genua
Reisduur: 8 nachten
vanaf:

€ 799