30 juli 2020

MSC Cruises vormt joint venture met scheepswerf op Malta

MSC Cruises en de Palumbo Group hebben donderdag aangekondigd dat ze een joint venture hebben gevormd om de Palumbo Malta Shipyard te exploiteren.

Door de nieuwe joint venture neemt MSC Cruises een belang van 50% in de scheepswerf en wordt het een gelijkwaardige partner naast de huidige eigenaar Palumbo Shipyards. Sinds de overname door Palumbo Group is de werf de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een internationaal professioneel expertisecentrum voor scheepsreparaties.

Er wordt nu een grote upgrade overwogen voor de scheepswerf om elk aspect van haar activiteiten verder te verbeteren en haar focus op de cruisemaatschappij te intensiveren.

De Palumbo Malta Shipyard ontvangt maatwerk van de schepen van MSC Cruises en van de vrachtschepen en veerboten van de MSC Group, terwijl het de trouwe klantenkring van de scheepswerf blijft bedienen.

Opvallend is de mogelijke introductie van geavanceerde technologie om onderhoud en reparatie mogelijk te maken van de volgende generatie LNG-aangedreven cruiseschepen die worden gebouwd voor de MSC Cruises-vloot. LNG is de groenste en meest milieuvriendelijke scheepsbrandstof die momenteel beschikbaar is. Dit zal de doelstelling van MSC Cruises ondersteunen om activiteiten met nul milieubelasting te bereiken als onderdeel van haar streven naar een duurzamere cruiseindustrie.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises zei: “Ik ben er trots op dat ik vandaag deze joint venture met Mr. Palumbo en zijn groep kan vormen. Dit is een natuurlijk hoogtepunt van onze toch al warme en hechte relatie die is voortgekomen uit de professionaliteit die hij door de jaren heen heeft getoond. We kijken uit naar de professionele service en reparaties die onze schepen zullen krijgen. ”

Antonio Palumbo, de oprichter en voorzitter van Palumbo Group, voegde toe: “Ik ben blij met deze joint venture met de familie Aponte omdat het, naast een persoonlijke en geconsolideerde vriendschap door de jaren heen, ons verenigt met een gemeenschappelijke bedrijfsfilosofie. Deze overeenkomst is niet alleen een financiële transactie, maar is gericht op het versterken van ons netwerk en maakt deel uit van een groepsstrategie”.

“Vandaag ben ik er trots op om onze diensten, die door de jaren heen zijn geconsolideerd dankzij uitgebreide ervaringen, uit te breiden door deze samenwerking met een speler van wereldklasse. Ik ben er zeker van dat de toekomst ons gelijk zal geven, waardoor deze scheepswerf zichzelf zal consolideren als een van de belangrijkste multifunctionele structuren op de markt van cruiseschepen, koopvaardijschepen en geavanceerde technologie schepen, die refitting services, algemeen onderhoud en installatie van Eco-vriendelijke systemen biedt waarbij Palumbo Shipyards al een leidende positie inneemt. Niet in het minste zal de hele Maltese gemeenschap profiteren van een nieuwe economische impuls.”