02 september 2019

MSC Grandiosa sluit eerste zeetest succesvol af

Het eerste cruiseschip van MSC Cruises in de Meraviglia-Plus klasse, MSC Grandiosa, heeft met succes haar eerste zeetest afgesloten. Van 28 tot en met 31 augustus 2019 verbleef het nieuwe vlaggenschip van de Mediterraanse rederij in de Atlantische Oceaan om voor de eerste keer de systemen intenstief te testen. De komende periode wordt op de Chantiers de l’Atlantique scheepswerf in het Franse Saint Nazaire de laatste hand gelegd aan het schip op 31 oktober 2019 officieel wordt opgeleverd.

De MSC Grandiosa (181.000 brutoton) wordt het meest efficiente en milieuvriendelijke schip in de vloot. Het wordt uitgerust met twee nieuwe en belangrijke technologische innovaties, waaronder een selectief katalytisch reductiesysteem om de uitstoot van stikstofoxide met 90 procent te verminderen en om te zetten in zuiver water en stikstof. Het heeft verder een geavanceerd systeem voor de behandeling van afvalwater dat vrijwel geen gevolgen heeft voor lozingen. Dat stelt haar in staat om te opereren in delicate omgevingen zoals de Oostzee en Alaska.

Ook andere technologieën worden ingezet op de MSC Grandiosa om haar impact op het milieu verder te verminderen, waaronder een geavanceerd uitlaatgasreinigingssysteem, systemen voor het voorkomen van olielozingen uit machinekamers, een ballastwaterbehandelingssysteem en diverse energiebesparende verbeteringen zoals warmteterugwinningssystemen en LED-verlichting.

De doopceremonie van de MSC Grandiosa vindt plaats op 9 november 2019 in Hamburg, voorafgaand aan een inaugureel seizoen in de westelijke Middellandse Zee met maiden calls in thuishaven Genua, Civitavecchia, Palermo, Valletta, Barcelona en Marseille.

Interesse in cruisen met de nieuwe MSC Grandiosa? Hieronder staan MSC Grandiosa met leuke kortingen

 

8 nachten met de MSC Grandiosa


Bewonder de parels van La Valletta
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Grandiosa
Vertrekpoort: Genua
Reisduur: 8 nachten
vanaf:

€ 869