06 oktober 2020

Nederlandse Intercruises excursie “Plastic Fishing” wint prijs

De Nederlandse excursie Plastic Fishing, aangeboden door Intercruises Shoreside & Port Services aan cruisepassagiers die ons land bezoeken, heeft een prestigieuze prijs gewonnen. Het gaat om de Seatrade Innovative Shorex Award. Samen met twee andere excursies, was Plastic Fishing genomineerd.

Intercruises heeft deze excursie op het programma voor cruisereizigers die arriveren in Amsterdam, IJmuiden of Rotterdam. Samen met het bedrijf Plastic Whale gaan gasten aan de slag in de grachten van Amsterdam om tijdens een rondtour, ook daadwerkelijk aan de slag te gaan en plastic uit de gracht te vissen. De rondvaartboot, volledig milieuvriendelijk en gemaakt van gerecycled plastic, neemt de gasten onderweg mee door de grachten. Ze krijgen uitleg over de bezienswaardigheden maar krijgen ook tips over hoe ze plastic het beste op kunnen vissen.

Al het plastic dat wordt gevonden, wordt gerecycled en hergebruikt om nieuwe rondvaartboten, meubels, skateboards (etc) te maken. Terwijl gasten kunnen ontspannen en genieten van de mooie uitzichten, moeten ze zich er ook van bewust zijn dat er ook een wedstrijd is tussen de verschillende boten wie het het meeste plastic vindt. Het team met de grootste vangst wint uiteraard.

Naast de eerste prijs voor Intercruises voor hun Plastic Fishing excursie zijn er ook andere prijzen uitgereikt voor onder andere:

  • Bestemming van het jaar: Barbados
  • Haven van het jaar: Icy Strait Point, Alaska
  • Sustainability Award: Silversea Cruises met hun  Silversea Fonds voor de Galapagos
  • Expeditiecruise initiatief: Scenic Neptune duikboot aan boord van de Scenic Eclipse