21 oktober 2020

Nicko Cruises succesvol met World Explorer van start

Het lijstje van zeecruiseschepen die varen, mag worden aangevuld met de kleinere (expeditie) schepen World Explorer van Nicko Cruises. Al half september besloot de rederij met de World Explorer in de Middellandse Zee te starten, na een succesvolle herstart op de rivieren met haar riviercruiseschepen.

Uiteraard zijn aan boord talloze veiligheidsmaatregelen genomen. Zo moeten alle gasten een negatieve coronatest aan kunnen tonen waarvan het resultaat niet ouder is dan 48 uur. Alle maatregelen die op de riviercruiseschepen zijn gehanteerd, gelden ook voor de World Explorer en binnenkort voor de World Voyager. Zij zal het stokje gaan overnemen van de World Explorer. De veiligheidsmaatregelen zijn na te lezen op de website van de reisorganisator en in een korte video te zien:

 

 

Wintercruisen naar Jordanië

Vanaf de wintermaanden zal de World Voyager (in plaats van de World Explorer) diverse reizen maken in de Middellandse Zee en Rode Zee. Naast de traditionele havens bezoekt het expeditie schip ook bestemmingen in Jordanië, Israël en Saudi-Arabië. In de maand daarvoor, in december, zal ze onder andere naar de warme Canarische Eilanden varen.