24 maart 2020

Nieuw Nijlschip voor AmaWaterways in 2021

AmaWaterways heeft haar 25e riviercruiseschip aangekondigd. Ditmaal de luxueuze nieuwe AmaDahlia die begin september 2021 op de Egyptische  rivier de Nijl zal gaan varen. De AmaDahlia is nieuw ontworpen voor slechts 68 gasten en beschikt over 34 luxe passagiershutten, waarvan 24 ruime balkonsuites van maximaal 40 m². Voorzieningen aan boord zijn onder meer een zonneterras en een zwembad, een fitnessruimte, een kapsalon en een nagelstudio, twee massageruimtes en twee restaurants – The Main Restaurant en The Chef’s Table, met een zevengangen proeverijmenu. Gasten worden getrakteerd op authentiek avondentertainment, waaronder een buikdansshow, een Galabeya-feest (in traditionele Egyptische kledij) en een Darawish-show.

Cruise en landprogramma inclusief

AmaWaterways biedt cruises op de AmaDahlia alleen aan in combinatie met een landprogramma van 3 nachten vooraf en 1 nacht na de cruise in Caïro. De cruise op de AmaDahlia duurt 8 dagen en start vanuit Luxor. De totale reis die wordt aangeboden, duurt in totaal 12 dagen.

“We zijn erg blij terug te kunnen keren naar de legendarische Nijl en een nieuwe riviercruise-ervaring in Egypte te introduceren”, zegt Rudi Schreiner, president en mede-oprichter van AmaWaterways. “Alles aan dit nieuwe schip en deze reisroute weerspiegelt de focus van AmaWaterways op het leveren van luxe accommodaties, verrukkelijke gerechten en verrijkende ervaringen die zijn ontworpen om contact te maken met lokale gemeenschappen en historische locaties.”

AmaDahlia zal gasten door het hart van Egypte leiden op de Nijl. Excursies zijn inclusief in de prijs en deskundige gidsen brengen je naar legendarische locaties zoals Karnak, de betoverende Tempel van Luxor en de Vallei der Koningen en Koninginnen, (exclusieve) toegang tot het graf van koningin Nefertari en een Nubisch dorp. In Caïro komen uiteraard de mooiste schatten voorbij zoals de 4000 jaar oude Grote Sfinx en drie piramiden van Gizeh, het Egyptisch Museum met de prachtige collecties van King Tut, en een privérondleiding door de belangrijkste werkplaats van de president van Egypte, het Abdeen presidentieel paleis, dat wordt beschouwd als een van de meest luxueuze paleizen ter wereld.

Periode

De luxueuze reizen zijn boekbaar van september 2021 tot en met mei 2022. Inclusief in de reis van 12 dagen zijn de cruise, 4 nachten in Caïro en vluchten tussen Caïro en Luxor. Bij AmaWaterways zijn cruises inclusief volpension, wijn, bier en frisdrank bij maaltijden, gratis wifi en een keuze aan excursies op elke bestemming. Je kunt ook kiezen voor een voorprogramma in Dubai (3 nachten) of Jordanië (4 nachten) en een verlenging in Jeruzalem (4 nachten).

7 nachten met de Symphony of the Seas


In 8 dagen naar Miami
Rederij: Royal Caribbean International

 

Meer info

Schip: Symphony of the Seas
Vertrekpoort: Miami
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1063.00
Korting: 25 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 797

24 nachten met de Westerdam


Cruise met Holland America Line naar Ashdod (Jeruzalem)
Rederij: Holland America Line

 

Meer info

Schip: Westerdam
Vertrekpoort: Venetië
Reisduur: 24 nachten
Normale prijs vanaf: 4264.00
Korting: 2 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 4,179

10 nachten met de Costa Magica


Beleef het pittoreske Civitavecchia (Rome)
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Magica
Vertrekpoort: Savona
Reisduur: 10 nachten
Normale prijs vanaf: 777.00
Korting: 1 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 769