25 augustus 2019

Nieuwe cruiseschepen in 2020: een overzicht

In 2020 komen 24 nieuwe cruiseschepen in de vaart. De trend zet zich door en dat betekent dat de focus meer komt te liggen op kleinere en vaak luxere schepen. Wij zetten voor jou de 9 schepen op een rij voor meer dan 999 passagiers.

Trends

De grootste schepen dit jaar zijn de Iona (P&O Cruises) en de Carnival Mardi Gras (Carnival Cruise Line). Beide zijn duurzame LNG schepen en kunnen ongeveer 5.200 passagiers meenemen. Moedermaatschappij Carnival Corporation liet vorig jaar in 2018 het eerste LNG schip, de AIDAnova voor AIDA Cruises in de vaart komen. De komende jaren volgen nog een aantal dezelfde bouwgelijke LNG cruiseschepen.

Van de onderstaande 9 schepen is één schip bestemd voor de Aziatische markt, de Costa Firenze. Zij zal misschien pas na een aantal jaar weer terugkeren voor de Westerse markt.

Hieronder een 1e overzicht van de schepen van 2020 die meer dan 999 passagiers kunnen meenemen. Op volgorde van oplevering:

 

1.Scarlet Lady – Virgin Voyages

Scarlet Lady***** (110.000 ton, 2770 passagiers) is het eerste schip van Virgin Voyages en zal alleen voor volwassenen zijn. 86 procent van de hutten krijgt een balkon, een zogenaamd ‘sea terrace’ en 93 procent heeft uitzicht op zee. Het schip bevat een zilvergrijze boeg en Virgin-rode accenten, inclusief een rode schoorsteen. De rederij gooit met haar RockStar Suites alle traditionele clichés over luxe en formaliteiten over boord. De suites brengen het zogenoemde ‘Rebellious Luxe’ tot leven op zee. Vergeet bij Virgin het buffet of het hoofdrestaurant met zittingen. Er zijn meer dan 20 eetgelegenheden aan boord die je doen denken aan een gewone stad met restaurantjes die op elk moment van de dag open zijn, allen inclusief in de prijs.

 

Bestemmingen van de Scarlet Lady

De allereerste cruise van de Scarlet Lady vindt plaats op 1 april 2020 vanuit Miami. De Scarlet Lady vaart alleen 4- en 5-daagse Caribische cruises vanaf Miami. Een dag cruisen op de Scarlet Lady is niet goedkoop. Cruises zijn beschikbaar vanaf ca. €1500 

 

 

15 nachten met de Carnival Miracle


Cruise met Carnival Cruise Line naar Kahului, Hawaï
Rederij: Carnival Cruise Lines

 

Meer info

Schip: Carnival Miracle
Vertrekpoort: San Diego
Reisduur: 15 nachten
Normale prijs vanaf: 1649.00
Korting: 6 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 1,550

21 nachten met de Regal Princess


Geniet van het memorabele Skagen met Princess Cruises
Rederij: Princess Cruises

 

Meer info

Schip: Regal Princess
Vertrekpoort: Southampton
Reisduur: 21 nachten
Normale prijs vanaf: 2710.00
Korting: 9 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 2,466

8 nachten met de Norwegian Getaway


9-daagse cruise met de Norwegian Getaway vanuit New York
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Getaway
Vertrekpoort: New York
Reisduur: 8 nachten
Normale prijs vanaf: 1248.00
Korting: 25 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 936