22 februari 2020

Nieuwste cruiseschip Regent Seven Seas Cruises gedoopt in Miami

Vrijdagavond heeft in Miami de doop plaatsgevonden van de Seven Seas Splendor, het nieuwe ultra-luxe cruiseschip van Regent Seven Seas Cruises. Model en actrice Christine Brinkley fungeerde tijdens de glamoureuze ceremonie als doopmoeder van het vijfde schip in de vloot van de Amerikaanse rederij. Na de traditionele doopwens startte ze het aftellen waarna een fles champagne tegen de boeg kapot werd geslagen. De aanwezigen in het theater van het schip werden getrakteerd op een verrassingsconcert van de Britse zanger Seal.

Niet alleen Brinkley maar ook de vrouwelijke kapitein van de Seven Seas Splendor Serena Melani stond tijdens het event in de schijnwerpers. Melani is de eerste vrouw die gelijk vanaf de scheepswerf aan het roer staat van een cruiseschip. Ze werd daarvoor uitgebreid gecomplimenteerd door de CEO van moedermaatschappij Norwegian Cruise Line Holdings Frank del Rio in zijn speech. Ook Jason Montague, CEO van Regent Seven Seas Cruises, kwam aan het woord. Hij bedankte zowel de bemanning aan boord van alle cruiseschepen voor hun inzet als de trouwe passagiers.

Na de doopceremonie is de Seven Seas Splendor vertrokken naar het tropische paradijs van de Caraïben en de Mexicaanse Riviera. Daarbij doet ze ook twee doortochten van het Panamakanaal en een unieke Zuid-Caribische cruise van Miami naar New York City. In de lente steekt Seven Seas Splendor nogmaals de Atlantische Oceaan over voor haar inaugurele Europese seizoen. Hier bezoekt ze de historische en cultuurrijke havenplaatsen van de Middellandse Zee.