23 oktober 2020

Nieuwste cruiseschip Royal Caribbean komt naar Rotterdam

Het nieuwste cruiseschip van Royal Caribbean International, Odyssey of the Seas, zal tijdens haar eerste cruise Rotterdam aandoen. Het is de tweede stop van het Quantum-Ultra klasse schip tijdens een korte 4-daagse ‘Weekend Getaway’ met Southampton als begin- en eindpunt.

Het bezoek van de Odyssey of the Seas aan Rotterdam staat ingepland op zondag 4 april 2020 van 06:00 uur tot 15:30 uur. Een dag eerder wordt Zeebrugge in België aangedaan van 08:00 uur tot en met 17:00 uur. Na Rotterdam keert de Odyssey of the Seas weer terug naar Southampton.

Middellandse Zee

Aansluitend zal de Odyssey of the Seas vanuit de Engelse havenstad een 6-daagse cruise naar Spanje varen waarbij de bestemmingen Vigo en Cartagena worden aangedaan voordat men eindigt in Barcelona. Na enkele korte cruises naar Spanje, Frankrijk en Italië zal de Odyssey of the Seas haar inaugurele seizoen varen in het Oostelijke gedeelte van de Middellandse Zee vanuit Rome.

Oorspronkelijk zou de Odyssey of the Seas in november van dit jaar in de vaart komen en gelijk richting Fort Lauderdale trekken. Dat kon echter niet doorgaan vanwege vertraging in de bouw bij Meyer Werft vanwege het coronavirus.

De 4-daagse eerste cruise van de Odyssey of the Seas naar Rotterdam is er al vanaf €420  (voor een binnenhut).