02 juni 2020

Norwegian Cruise Line kondigt maatregelen voor aan boord aan

Norwegian Cruise Line heeft op haar website een groot aantal maatregelen bekend gemaakt die van toepassing zijn op haar cruiseschepen als er weer gestart gaat worden met cruisen. In samenwerking met het Amerikaanse Centre for Disease Control and Prevention (CDC) zijn protocollen en maatregelen tot stand gekomen op het gebied van luchtcirculatie, gezondheidsscreeningen, desinfectie, afstand houden en medische faciliteiten.

Luchtcirculatie

De rederij installeert nieuwe medische luchtfilters, genaamd H13 HEPA. Zij verwijderen 99.95% van de ziektekiemen en zorgen ervoor dat de lucht die je inademt, schoon is.

Screening

Alle gasten ondergaan voorafgaand aan het boarden een gezondheidsscreening en eventueel een aanvullende screening als dat nodig is. Aanvullend zal ook de crew een gezondheidsscreening ondergaan en tijdens de cruise regelmatig gemonitord worden. Contactloze lichaamstemperatuurmetingen zullen tijdens de cruise uitgevoerd worden bij gasten en personeel om zo potentiële gezondheidsproblemen snel op te pikken.  Deze vinden plaats voorafgaand aan het boarden, na een verblijf aan de wal, voorafgaand bij alle restaurants, voorafgaand aan activiteiten aan boord en voorafgaand aan het ontschepen. De metingen bij de crew zullen meerdere keren per dag plaats vinden.

Desinfectie

Elk schip wordt grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd voorafgaand aan elke reis volgens een protocol dat is ontwikkeld in samenwerking met het CDC. Ditzelfde geldt voor de cruiseterminals. Alle hutten, suites en openbare ruimtes worden veel vaker schoongemaakt en gedesinfecteerd , onder andere met Electrostatic Spray Technology.

Daarnaast:
 • Sprayen in hutten en openbare ruimtes
  NCL gaat desinfectant sprayen in hutten en openbare ruimtes. Het middel dat gebruikt wordt is hypochloorzuur, een niet giftige, krachtig middel dat bacteriën en virussen doodt. Het is veilig om in open ruimtes te gebruiken omdat het uit natuurlijke elementen bevat zoals water en zout.
 • Vaker schoonmaken
  24 uur per dag zal er schoongemaakt worden. Op plekken waar veel voorwerpen/objecten aangeraakt zal voortdurend worden schoongemaakt, zoals liften en openbare ruimtes.
 • Full service buffetten
  Buffetten en drankstations zullen niet meer zelfservice zijn maar mét service van personeel.
 • Persoonlijke hygiëne
  Alle gasten worden voortdurend erop gewezen om veelvuldig hun handen te wassen, vooral wanneer zij gaan eten en drinken. De sanitizers zullen overal staan.

Afstand bewaren

Om een veilige afstand te bewaren tot medegasten wordt het aantal passagiers aan boord verminderd. Bij het inschepen en check-in wordt gelet op afstand, net als in de openbare ruimtes aan boord. Daarbij kan het voorkomen dat activiteiten aan boord met minder mensen plaats vinden.

Medische faciliteiten

Het medisch centrum aan boord zal voorzien worden van de meest recente testkits en medische voorraad zoals medicijnen en beademingsapparatuur. In het medische centrum werkt bovendien voortaan meer personeel. Daarnaast heeft elk schip voortaan accommodatie beschikbaar voor isolatie. Een nieuwe functie aan boord wordt de Public Health Officier, die verantwoordelijk is voor het geheel aan maatregelen.

Aan wal

Uiteraard bezoekt de rederij alleen havens die open en veilig zijn. Dit kan dus betekenen dat routes er anders uit komen te zien. De rederij doet haar best om gasten zo veel mogelijk juiste informatie te geven.