25 september 2019

Norwegian Cruise Line verbant plastic flesjes per 1 januari 2020

Norwegian Cruise Line heeft woensdag bekendgemaakt dat het een samenwerkingsverband is aangegaan met JUST om het gebruik van plastic flesjes voor eenmalig gebruik in haar gehele vloot te verbannen. De maatregel gaat op 1 januari 2020 in, om te beginnen op haar nieuwste innovatieve cruiseschip Norwegian Encore.

Het besluit is een nieuwe duurzame stap voorwaarts voor de Amerikaanse rederij. In 2018 stopte het met het gebruik van plastic rietjes voor eenmalig gebruik in haar vloot met 16 schepen en op haar privé-eilanden. Door het nieuwe initiatief gaat het elk jaar meer dan 6 miljoen plastic flesjes voor eenmalig gebruik vervangen.

De inspanningen vallen onder het Sail & Sustain Environmental Program van het bedrijf dat als doel heeft afval naar stortplaatsen te minimaliseren, CO2-uitstoot te verminderen, duurzame inkoop te verhogen en in opkomende technologieën te investeren.

‘We zijn een toonaangevend bedrijf, een bedrijf dat gedenkwaardige ervaringen voor onze gasten wil creëren, aldus Andy Stuart, president en CEO van Norwegian Cruise Line. ‘Het is absoluut noodzakelijk dat we zinvolle stappen ondernemen om onze oceanen en de bestemmingen die we bezoeken te behouden. Samenwerken met JUST is een van mijn meest trotse momenten als hoofd van ons baanbrekende merk. Deze nieuwe maatregel is slechts de meest recente milieu-verantwoorde actie die we ondernemen om onze voetafdruk te verkleinen en anderen aan te moedigen onze natuurlijke hulpbronnen te beschermen. We zijn toegewijd aan onze Sail & Sustain-initiatieven en zullen blijven innoveren ten behoeve van de planeet en haar toekomst’.

JUST kiest voor een innovatieve benadering voor de inkoop en verpakking van water. JUST is 100% bronwater in een plantaardige doos. De doos is gemaakt van 82% hernieuwbare materialen – de papieren doos is gemaakt van bomen die zijn gekweekt in verantwoord beheerde bossen en de dop en de hals zijn gemaakt van plastic op suikerbasis. Het is navulbaar en recyclebaar.

JUST is wereldwijd aanwezig met faciliteiten in Glenn Falls, NY; Ballymena, Noord-Ierland en Ballarat, Australie, waardoor het bedrijf aan de vraag over de hele wereld kan voldoen zonder water uit een enkele productiebron te verschepen. JUST zorgt ervoor dat de meest efficiënte verzendopties worden gebruikt die beschikbaar zijn.

7 nachten met de Norwegian Bliss


Geniet van het stralende Holkham Bay met Norwegian Cruise Line
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Bliss
Vertrekpoort: Seattle
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1509.00
Korting: 45 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 830

7 nachten met de Norwegian Joy


Ervaar Royal Naval Dockyard, Bermuda met Norwegian Cruise Line
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Joy
Vertrekpoort: New York
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1564.00
Korting: 44 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 876

9 nachten met de Norwegian Sky


Cruise in 10 dagen naar Colón met Norwegian Cruise Line
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Sky
Vertrekpoort: Colón
Reisduur: 9 nachten
Normale prijs vanaf: 1739.00
Korting: 44 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 974