06 december 2019

Ocean Cay verwelkomt eerste gasten van MSC Marine Reserve

MSC Cruises verwelkomde op 5 december haar allereerste gasten van de MSC Divina in Ocean Cay MSC Marine Reserve, de nieuwe privé-eilandbestemming in de Bahama’s.

De opening van het eiland is een belangrijke mijlpaal voor MSC Cruises. Als onderdeel van een veelzijdige restauratiestrategie heeft het bedrijf het eiland getransformeerd van wat ooit een industriële zandgraaflocatie was in een prachtige tropische bestemming. Samen met milieu-ingenieurs en andere experts hebben de omliggende oceaanbodems, het leven in zee en bedreigde gebieden een nieuw leven gekregen.

De milieuvriendelijke ontwikkeling van Ocean Cay MSC Marine Reserve is een unieke prestatie. Het duurde bijna drie jaar om het eiland te voltooien en te voldoen aan de geplande milieudoelstellingen. 7.500 ton schroot werd verwijderd en tijdens het schoonmaakproces heeft een team van deskundige duikers en marine biologen zorgvuldig individuele harde koraalkolonies uit puin van de oceaanbodem verwijderd en naar een goedgekeurde locatie buiten het bouwgebied verplaatst. Er werden acties ondernomen om een ??biodiverse en duurzame omgeving te creëren en meer dan 75.000 planten en struiken werden over het hele eiland geplant.

Trots

Pierfrancesco Vago, MSC Cruises Executive Chairman, zei: “Ocean Cay is gebaseerd op een diepe toewijding aan ecologische principes. De eerste gasten op het eiland laten aankomen is een moment van grote trots voor ons allemaal bij MSC Cruises. We wilden voor onze gasten iets duurzaams creëren, met een hoger doel. Ocean Cay is niet alleen een vakantie-eiland, het is een uniek zeereservaat waar mens en natuur in harmonie gedijen. ”

Bij aankomst op Ocean Cay worden gasten begroet door eindeloze kristalhelder water en enkele van de meest ongerepte witte zandstranden. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat hebben zij genoeg tijd om de geest van de Bahama’s te ervaren en van de dag te genieten zoals ze willen.

Kies uit een van de vele excursies aan wal die zijn ontworpen om het onderwaterleven van dichtbij te ontdekken, zoals snorkelen, staand paddleboarden en kajakken; trakteer jezelf op een luxe spabehandeling of ontspan in een privécabana; wandel door het Bahamaanse dorp met authentieke Bahamaanse kunst en lokale ambachtslieden; neem een ??hapje bij de gratis Seakers Food Court of bij een van de zes foodtrucks op het eiland en geniet van cocktails en drankjes uit meerdere bars op het eiland. Bovendien kan je genieten van unieke avondevenementen zoals traditionele Junkanoo-optochten en vuurtorenlichtshows.

Educatie en onderzoek

In de komende maanden zal MSC Cruises ook een conservatiecentrum op het eiland introduceren, dat zal dienen als een actieve basis voor educatie en onderzoek van koraal. De natuurlijke, ongerepte schoonheid van de oceaan en de stranden vormen de kern van de Ocean Cay-ervaring, en de milieuvriendelijke en duurzame praktijken op het eiland, evenals het aanwijzen van de omliggende wateren als een bloeiend zeereservaat, zijn gebouwd met behulp van MSC Cruises om het te beschermen, te herstellen en te bewaren.

Na de eerste aankomst van 5 december, zullen alle vier schepen van MSC Cruises in Noord-Amerika – MSC Armonia, MSC Divina, MSC Seaside en MSC Meraviglia – op verschillende dagen Ocean Cay MSC Marine Reserve aandoen.

9 nachten met de Diamond Princess


Vaar langs het fenomenale Miyako
Rederij: Princess Cruises

 

Meer info

Schip: Diamond Princess
Vertrekpoort: Tokio
Reisduur: 9 nachten
Normale prijs vanaf: 1859.00
Korting: 18 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 1,524

15 nachten met de Azamara Journey


Ontdek Durban met Azamara Club Cruises
Rederij: Azamara Club Cruises

 

Meer info

Schip: Azamara Journey
Vertrekpoort: Kaapstad
Reisduur: 15 nachten
Normale prijs vanaf: 5104.00
Korting: 20 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 4,083

14 nachten met de ms Nieuw Amsterdam


Cruise met Holland America Line naar Fort Lauderdale
Rederij: Holland America Line

 

Meer info

Schip: Nieuw Amsterdam
Vertrekpoort: Fort Lauderdale
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 2051.00
Korting: 6 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 1,928