13 mei 2020

Orlando Ashford vertrekt na 5 jaar bij Holland America Line

Holland America Line President Orlando Ashford heeft aangekondigd dat hij het bedrijf eind mei verlaat. Ashford (op de foto rechts), hoofd van de rederij binnen Carnival Corporation, is al bijna vijf en een half jaar bij het bedrijf en leidde een verjonging van het merk door te investeren in het verbeteren van entertainment, livemuziek en culinaire ervaringen aan boord.

Sinds november 2014 is Ashford President van Holland America Line, waar hij verantwoordelijk is voor het merk en de activiteiten van de bekroonde cruisemaatschappij, waaronder de vloot van 14 premium schepen die jaarlijks meer dan 900.000 gasten naar alle zeven continenten vervoert. Hij hield binnen het bedrijf toezicht op de verkoop en marketing van Holland America Line, het inkomstenbeheer, de implementatie en planning van reisschema’s, public relations, hotelactiviteiten en strategie. Onlangs heeft hij het bedrijf geleid toen het een ongekende pauze inlaste in zijn wereldwijde cruiseactiviteiten. Deze pauze werd onlangs verlengd en geldt voor de reisroutes die in 2020 gepland staan voor Alaska, Europa en Canada / New England.

“Orlando heeft tijdens zijn ambtstermijn een substantiële bijdrage geleverd aan Holland America Line, waarbij hij een hernieuwde energie heeft geleverd aan de premium cruiselijn die met vele prijzen en onderscheidingen werd erkend”, aldus Stein Kruse, Group CEO van Holland America Group en Carnival UK. “Zijn unieke achtergrond als innovator en wereldleider in human resources werd zeer gerespecteerd in onze organisatie en zijn dynamiek zal enorm gemist worden.”

“Het is een eer en een voorrecht om de evolutie van het merk Holland America Line gedurende meer dan vijf jaar te leiden”, aldus Ashford. “Ik kan alleen maar waardering uitspreken over het talent en het teamwerk zowel aan de kade als aan boord dat onze vele successen in de afgelopen jaren voortgebracht.”

“Vandaag heeft een wereldwijde pandemie onze industrie op ongekende manieren beïnvloed”, voegde Ashford toe. “Maar ik geloof dat het de menselijke natuur is om te reizen, nieuwe plaatsen en culturen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Ik twijfel er niet aan dat Holland America Line snel weer zal gedijen en dat haar gasten klaar zijn wanneer de cruise-activiteiten worden hervat. Ik kijk er naar uit om als een van de eersten te cruisen.”

Voordat Ashford bij Holland America Line kwam, was hij president van het Talent Business Segment voor Mercer, de wereldwijde consultingleider op het gebied van talent, gezondheid, pensioen en investeringen.