15 oktober 2020

Pacific Aria vervroegd uit vloot bij P&O Cruises Australia

P&O Cruises Australia heeft bekendgemaakt dat de Pacific Aria onmiddellijk de vloot zal verlaten. Eerder was het schip verkocht aan Cruise & Maritime Voyages (CMV) en zou ze pas volgend jaar, in 2021, naar de Britse rederij gaan. CMV kocht ook toen de Pacific Dawn. Door het faillissement van CMV moest P&O Australia een nieuwe koper zoeken.

Welke rederij de Pacific Aria heeft gekocht, werd niet bekend. Maar geruchten gaan dat het Seajets zou zijn, de rederij die ook de Oceana, Veendam en Maasdam afgelopen maanden kocht. Daarmee zou deze rederij liefst 3 oud-HAL schepen in handen krijgen, want de Pacific Aria is de oude Ryndam. Waar de Pacific Dawn naar toe gaat, is ook geheim gehouden. Cruisewebsite Cruise Industry News meldt dat het schip naar Ocean Builders gaat, waarop mensen een hut kunnen kopen voor hun eigendom. Ze zal dan in de golf van Panama komen te varen.

De Pacific Aria kwam vanaf november 2015 in de vloot bij P&O Cruises Australia en voer ze meer dan 450.000 nautische mijl voor onder andere talloze Nieuw Zeelanders en Australiërs.