22 oktober 2020

Princess Cruises bevestigt transfer 2 cruiseschepen

Princess Cruises heeft donderdag officieel de overdracht bekendgemaakt van de Golden Princess en heeft de versnelde overgang van de Star Princess naar P&O Cruises Australia bevestigd.

Zoals al eerder in 2018 aangekondigd zullen de twee schepen in Down Under verder gaan onder de nieuwe namen Pacific Adventure (Golden Princess) en Pacific Encounter (Star Princess). Ze zullen naar verwachting in 2021 terug in de vaart komen.

“Golden Princess en Star Princess hebben over de hele wereld gevaren en hebben levenslange herinneringen gecreëerd voor miljoenen gasten die op deze geliefde cruiseschepen hebben gevaren”, aldus Jan Swartz, president van Princess Cruises. “We weten dat hun prachtige nalatenschap zal worden voortgezet onder het zustermerk P&O Cruises Australia, dat zo bekend is geworden door het leveren van onvergetelijke cruisevakanties voor Aussies en Kiwi’s naar enkele van de meest idyllische bestemmingen in de Stille Zuidzee.”

De Golden Princess debuteerde in mei 2001 in de vloot van Princess Cruises. Haar zusterschip Star Princess volgde een jaar, in januari 2002.