01 september 2021

Princess Cruises onhult haar 2023 Japan-programma

Woensdag is de verkoop gestart van het Japanse cruiseseizoen van Princess Cruises in 2023. Het programma dat de Amerikaanse rederij aanbiedt bestaat uit een groot aantal routes, variërend van de zuidelijke tropische eilanden Okinawa tot het meest noordelijke eiland Hokkaido. Het geeft cruisereizigers de mogelijkheid om de cultuur, geschiedenis, keuken en natuurlijke wonderen van Japan te ontdekken.

De Diamond Princess (capaciteit van 2.670 passagiers), die over tal van voorzieningen beschikt waaronder Izumi – het grootste Japanse bad in haar soort op zee -, keert voor de zomer en herfst van 2023 terug naar het land van de rijzende zon om haar 10e verjaardag te vieren van het cruisen vanuit Tokio (Yokohama) en Kobe. Diamond Princess zal 38 bestemmingen in 4 landen aandoen op 43 unieke routes. Het biedt 57 afvaarten, variërend van 5 tot 19 nachten.

Hoogtepunten uit het Japan 2023-programma van Princess Cruises zijn onder meer:

  • Tempels, heiligdommen, kastelen – Passagiers kunnen genieten van de overvloed aan tempels en heiligdommen, zoals het 16e-eeuwse kasteel van Osaka of de Seiryu-ji-tempel, de thuisbasis van de grootste bronzen zittende Boeddha van Japan.
  • Festivals – Mogelijkheden om zeven festivals te ervaren, waaronder het wereldberoemde Kyoto Gion Festival in Japan, met enorme, handgemaakte ‘Yama’ en ‘Hoko’ praalwagens die elk jaar worden gebouwd zonder het gebruik van spijkers, of het Kumano Fireworks Festival met een vertoning van vuurwerk.
  • Levendige steden en landschappen – Steden waar de 21e eeuw samengaat met de geest van het oude Japan, zoals winkelen in de wijk Ginza in Tokio, lokale delicatessen proberen in nabijgelegen restaurants of het plein van het keizerlijk paleis verkennen. Met toegang tot zeven UNESCO-werelderfgoedlocaties, kunnen passagiers de berg Fuji, het vredesmonument van Hiroshima en de historische monumenten van het oude Kyoto bewonderen.
  • Lentebloemen, tuinen en onsens – Reizigers kunnen in de lente genieten van lentebloemen in heel Japan, of ze nu een klassieke Japanse tuin bezoeken, honderden sakura’s (kersenbloesems) zien tijdens het picknicken, of genieten van de helende voordelen van een geothermische ‘onsen’ ‘natuurlijk warmwaterbronbad.
  • ‘More Ashore’-tijd – Het programma omvat acht ‘More Ashore’-nachtverblijven in havens, waaronder Akita, Aomori, Hakodate en Osaka (voor Kyoto).
  • Japan Cruisetours – Voor reizigers met meer tijd om Japan te verkennen, biedt Princess 13- of 14-nachten ‘Highlights of Japan’ cruisetours, met een meerdaagse landtour gecombineerd met de cruise, voor meer tijd aan land om de wonderen van Japan te ervaren in zowel Tokio als Kyoto.