25 november 2019

Proefvaarten Costa Smeralda met LNG succesvol voltooid

Costa Smeralda heeft volgens Costa Cruises de technische proefvaarten met vloeibaar aardgas (LNG), de schoonste fossiele brandstof ter wereld, succesvol voltooid. De Costa Smeralda is het tweede cruiseschip ter wereld, na de AIDAnova, dat deze brandstof zal gebruiken. Dat gebeurt zowel in de haven als op zee, wat een lage impact op het milieu garandeert.

LNG maakt de totale afname van zwaveldioxide-emissies en fijnstof en een significante vermindering van stikstofoxide en CO2 mogelijk. Tijdens de proefvaarten, die op zaterdag 16 november van start gingen, werden er een reeks testen uitgevoerd om de juiste werking van systemen, apparatuur en motoren met LNG-aandrijving na te gaan.

Na het beëindigen van de testvaarten keerde het schip terug naar de scheepswerf van Meyer in het Finse Turku voor de laatste werkzaamheden aan het interieur. De maiden voyage van de Costa Smeralda vertrekt op 21 december 2019 vanuit Savona. De route, die wordt herhaald tot 16 mei 2020 gaat naar Savona, Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Civitavecchia en La Spezia.

LNG is een van de technologische innovaties om de impact van het schip op het milieu te verminderen. De Costa Smeralda zal in o.a. staat zijn om de dagelijkse waterbehoefte te produceren door zeewater direct om te zetten en het energieverbruik te minimaliseren o.a. door het gebruik van LED-verlichting. Daarnaast staat vermindering van wegwerpplastic en voedselverspilling aan boord centraal.

 

7 nachten met de Costa Smeralda


8-daagse droomcruise vanuit Savona
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Smeralda
Vertrekpoort: Savona
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1192.00
Korting: 12 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 1,049

7 nachten met de Costa Smeralda


De pracht van het charmante Civitavecchia (Rome)
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Smeralda
Vertrekpoort: Marseille
Reisduur: 7 nachten
vanaf:

€ 1,049

11 nachten met de Costa Smeralda


12-daagse cruise met de Costa Smeralda vanuit Dubai
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Smeralda
Vertrekpoort: Dubai
Reisduur: 11 nachten
vanaf:

€ 1,729