25 mei 2020

Riviercruise rederij Scylla hervat cruises op de Europese rivieren

De riviercruise rederij Scylla heeft aangekondigd dat 34 schepen met onmiddellijke ingang cruises zullen hervatten op Europese rivieren – en wordt daarmee een van de eerste bedrijven die na Covid-19 haar activiteiten hervat. De Zwitserse rederij heeft een vloot van rivierboten voor verschillende Europese charterklanten.

Arno Reitsma, CEO van Scylla AG, zegt: “We zijn erg blij dat de industrie langzaam herstelt van de coronacrisis en dat onze rivierboten weer op de Europese rivieren te vinden zijn, daar waar ze thuishoren. Gasten kunnen weer genieten van de meest bijzondere riviercruises op de prachtige waterwegen van Europa, ook al zal de reiservaring zelf nu iets anders zijn.”

Reitsma voegt toe: “Vanzelfsprekend zijn aan boord van al onze schepen alle noodzakelijke veiligheids-, beveiligings- en hygiënenormen geïmplementeerd.” Een van deze maatregelen is het bewaren van een veilige afstand gedurende de gehele tijd aan boord – alleen geregistreerde passagiers die een gezondheidscontrole hebben ondergaan, worden aan boord van het schip toegelaten.

Ook minder passagiers op de schepen, verplichte gezichtsmaskers, regelmatige ontsmetting en het brengen maaltijden en dranken direct naar de tafel, maken deel uit van de nieuwe maatregelen. Daarnaast is er een arts aan boord voor gezondheidscontroles en consultaties voor alle gasten en bemanningsleden. “De reis is misschien iets veranderd, maar gasten op onze schepen kunnen nog steeds optimaal genieten van onze riviercruises”, zegt Reitsma.

Totdat verdere beperkingen worden versoepeld, voert Scylla een geselecteerd aantal cruises uit. Volgens de rederij laten het groeiende aantal boekingen zien dat gasten positief zijn te spreken over de nieuw toegevoegde “mini-cruises” (kortere cruises).