03 november 2020

Royal Caribbean & Carnival annuleren tot eind december

De twee grootste moederbedrijven, Carnival Corporation en Royal Caribbean Group., hebben besloten om niet tot eind december te varen. Ondertussen werken zij door om het veilig cruisen zo goed mogelijk voor te bereiden. Zeker nu vanuit de Amerikaanse overheid het cruiseverbod is opgeheven.

Arnold Donald, CEO van Carnival Corporation: “Onze hoogste verantwoordelijkheid en topprioriteiten zijn altijd naleving, bescherming van het milieu en de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze gasten, de mensen in de gemeenschappen, onze bemanning en medewerkers aan de wal. We blijven samenwerken met de Amerikaanse CDC en de wereldwijde overheid en volksgezondheidsautoriteiten, evenals de beste medische en wetenschappelijke experts over de hele wereld, aan een alomvattend plan voor de uiteindelijke herstart van cruisen in Noord-Amerika.”

Carnival meldt dat zij per cruisemerk, Cunard, Carnival Cruise Line, Princess Cruises, Seabourn en Holland America Line, zal communiceren wanneer er weer gevaren mag worden.

Royal Caribbean Group

Ook de cruisemerken van Royal Caribbean Group, Royal Caribbean, Celebrity Cruises & Azamara Cruises, worden tot eind december geannuleerd. Uitzondering zijn de afvaarten met vertrek vanuit Singapore met Quantum of the Seas, exclusief voor inwoners van Singapore.

Beide moederbedrijven brengen hun gasten op de hoogte van de annuleringen en de compensatie.