25 september 2020

Royal Caribbean annuleert alle afvaarten Jewel of the Seas vanuit Amsterdam in 2021

Royal Caribbean International zal volgend jaar niet varen vanuit Nederland. De Amerikaanse cruisemaatschappij heeft laten weten dat het alle geplande afvaarten van de Jewel of the Seas in 2021 vanuit Amsterdam heeft geannuleerd. De Jewel of the Seas is één van de 5 cruiseschepen waarvan de rederij heeft besloten om het cruiseprogramma voor volgend jaar zomer aan te passen.

De wijzigingen worden volgens Royal Caribbean doorgevoerd op basis van feedback van gasten en reispartners over hun wensen voor komende zomer. De rederij zegt hard te werken om de best beschikbare inzichten op het gebied van volksgezondheid, wetenschap en techniek toe te passen om een veilige en gezonde cruisevakantie te realiseren.

Cruisereizigers die reeds geboekt hebben voor de geannuleerde cruises krijgen hun betaalde reissom terugbetaald. Dat geldt ook voor eventuele vooruit betaalde extra’s. Deze passagiers kunnen ook profiteren van een speciale aanbieding. Als ze voor 31 oktober 2020 een andere cruise in Europa boeken met vertrek in 2021 ontvangen zij een boordtegoed van 100 dollar bij een binnenhut en buitenhut en 200 dollar bij een balkonhut en suite.

Vanuit Kopenhagen en Stockholm

De Jewel of the Seas zal in plaats vanuit Amsterdam nu gaan varen vanuit Kopenhagen en Stockholm. Ze zal 8-daagse cruises verzorgen. De Adventure of the Seas, die oorspronkelijk vanuit Kopenhagen en Stockholm zou gaan, zal in 2021 worden ingezet in Barcelona voor 5- en 6-daagse korte Middellandse Zee cruises.

Verder zullen vanuit Civitavecchia de Odyssey of the Seas, Anthem of the Seas en de Harmony of the Seas gaan varen. De Odyssey of the Seas is bij de andere twee nieuw toegevoegd.