02 juli 2019

Royal Caribbean bestelt derde LNG-schip in Icon-klasse

Royal Caribbean Cruises heeft dinsdag bekendgemaakt dat het tot een akkoord is gekomen met de Duitse scheepsbouwer Meyer Turku voor de bouw van een derde cruiseschip in de Icon-klasse met oplevering in 2025. Het schip (200.000 brutotonnage) zal zich bij haar twee zusterschepen voegen die in 2022 en 2024 worden opgeleverd voor de vloot van Royal Caribbean International.

‘We zijn blij om de nieuwste toevoeging aan onze Icon-klasse aan te kondigen die onze inzet voor schone energietechnologie op zee bevestigt. We hebben een klasse schepen ontworpen aangedreven door LNG (vloeibaar aardgas) die gebruik maakt van de nieuwste, milieuvriendelijke toepassingen. We geloven dat innovatieve scheepsbouw onze ecologische voetafdruk kan verkleinen en de energie-efficiëntie kan verhogen om een schonere toekomst op te bouwen’, aldus Richard Fain, voorzitter en CEO van Royal Caribbean Cruises.

‘Dit zijn spannende tijden voor Royal Caribbean. We hebben een fantastische partner in Meyer Turku om nu drie schepen tot leven te brengen van wat een opmerkelijke klasse van schepen zal zijn, zei Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. ‘Voortbouwen op onze visie met de toevoeging van een derde order is een bewijs van ons vertrouwen in het innovatieve ontwerp en de energiezuinige technologie en engineering die de Icon-klasse zonder twijfel tot een ‘game-changer’ zal maken.

‘We zijn Royal Caribbean erg dankbaar voor hun vertrouwen in het ontwerp van het Icon-schip en ons vermogen om zo’n uitzonderlijk schip te bouwen, nog voordat het eerste Icon-schip is opgeleverd, aldus Jan Meyer, CEO van Meyer Turku.

Het definitief doorgaan van de opdracht is nog afhankelijk van het rondkomen van de financiering.

5 nachten met de Harmony of the Seas


De pracht van het pittoreske La Spezia (Cinque Terre)
Rederij: Royal Caribbean International

 

Meer info

Schip: Harmony of the Seas
Vertrekpoort: Barcelona
Reisduur: 5 nachten
Normale prijs vanaf: 1665.00
Korting: 46 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 899

8 nachten met de Anthem of the Seas®


Cruise met Royal Caribbean naar Århus
Rederij: Royal Caribbean International

 

Meer info

Schip: Anthem of the Seas
Vertrekpoort: Southampton
Reisduur: 8 nachten
Normale prijs vanaf: 1862.00
Korting: 45 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 1,024

7 nachten met de Harmony of the Seas


8-daagse cruise met de Harmony of the Seas® vanuit Barcelona
Rederij: Royal Caribbean International

 

Meer info

Schip: Harmony of the Seas
Vertrekpoort: Barcelona
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1321.00
Korting: 43 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 753