04 september 2022

Royal Caribbean gaat over op SpaceX’s Starlink voor beter internet

Royal Caribbean Group heeft haar plan aangekondigd om SpaceX’s Starlink te implementeren. Het wordt daarmee de eerste in de cruise-industrie die zijn snelle connectiviteit met lage latentie toepast voor beter internet aan boord voor haar gasten en bemanningsleden over de hele vloot. De innovatieve breedbandinternetservice zal worden geïnstalleerd op alle schepen van Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Silversea Cruises, samen met alle nieuwe schepen van elk van de merken.

De implementatie van de Starlink-technologie in de hele vloot zal onmiddellijk beginnen, gebruikmakend van de inzichten die zijn verkregen uit de proef aan boord van Freedom of the Seas. Die zorgde voor veel positieve feedback van gasten en bemanning. De installatie moet tegen het einde van het eerste kwartaal van 2023 voltooid zijn.

“Ons doel als bedrijf is om onze gasten op verantwoorde wijze de beste vakantie-ervaringen te bieden, en dit nieuwe aanbod, dat tot nu toe de grootste openbare implementatie van Starlink’s high-speed internet in de reisindustrie is, toont onze toewijding aan dat doel”, zei Jason Liberty, president en chief executive officer van Royal Caribbean Group. “Deze technologie zorgt voor baanbrekende internetconnectiviteit aan boord van onze schepen, waardoor de cruise-ervaring voor zowel gasten als bemanning wordt verbeterd. Het zal activiteiten met een hoge bandbreedte, zoals videostreaming en activiteiten zoals videogesprekken, verbeteren en mogelijk maken. Het gebruik van Starlink is nog een voorbeeld van onze voortdurende focus op innovatie en uitmuntendheid voor onze gasten, onze bemanning, de gemeenschappen die we bezoeken en onze aandeelhouders.”

Sneller en betrouwbaarder internet zal het voor passagiers en bemanning ook gemakkelijker maken om verbonden te blijven met werk, familie en vrienden – waar ter wereld ze zich ook bevinden.

Cruise met Liberty of the Seas vanuit Fort Lauderdale – 4 nachten


Schip: Liberty of the Seas
Route: Fort Lauderdale / Perfect Day CocoCay / Nassau / Fort Lauderdale
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 612

Cruise met Independence of the Seas vanuit Port Canaveral (Orlando) – 4 nachten


Schip: Independence of the Seas
Route: Port Canaveral (Orlando) / Nassau / Perfect Day CocoCay / Port Canaveral (Orlando)
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 623

Cruise met Freedom of the Seas vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Freedom of the Seas
Route: Miami / Perfect Day CocoCay / Nassau / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 666

Cruise met Mariner of the Seas vanuit Port Canaveral (Orlando) – 4 nachten


Schip: Mariner of the Seas
Route: Port Canaveral (Orlando) / Cozumel / Port Canaveral (Orlando)
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 682

Cruise met Adventure of the Seas vanuit Galveston – 4 nachten


Schip: Adventure of the Seas
Route: Galveston / Cozumel / Galveston
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 590