24 oktober 2019

Royal Caribbean onthult details nieuwe Odyssey of the Seas

Royal Caribbean International heeft meer details bekendgemaakt van haar toekomstige cruiseschip Odyssey of the Seas dat volgend jaar in de vaart komt. Het tweede cruiseschip van de Amerikaanse rederij in de Quantum Ultra klasse wordt momenteel gebouwd op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg. Het is het eerste schip in deze klasse dat vanaf november 2020 haar thuisbasis krijgt in de Verenigde Staten. Vanaf mei 2021 staat een zomerseizoen in Europa gepland.

 

Een van de hoogtepunten aan boord van de Odyssey of the Seas wordt de nieuw ingerichte SeaPlex, een ruimte met 2 verdiepingen speciaal bestemd voor indoor activiteiten. Op de bovenste verdieping is er plek voor virtual reality spellen, high-tech competities en familievermaak. Een verdieping lager ligt een groot sportveld met botsauto’s en daar worden ook trapezelessen gegeven. Het wordt bovendien gebruikt voor glow-in-the-dark lasergamen. Binnen Seaplex bevindt zich ook de pub Playmakers Sports Bar & Arcade.

 

Net als op de andere Quantum-klasse schepen heeft ook de Odyssey of the Seas een actief zonnedek met de bekende surfsimulator FlowRider, de skydiving simulator RipCord by iFly, een klimwand en de glazen uitzichtcapsule North Star. Een nieuwigheid voor deze klasse is de bungee trampoline met virtual reality SkyPad. Het zwembaddek bestaat uit 2 niveau’s met 2 zwembaden en 4 jacuzzi’s omgeven door ligstoelen en hangmatten. Andere voorzieningen zijn de poolbar The Lime & Coconut, de eetgelegenheid El Loco Fresh, het waterpark Splashaway Bay voor kinderen en het exclusieve Solarium met zwembaden, bubbelbaden, ligbedden en bar.

 

Ook qua eten en drinken is er voldoende keuze op de Odyssey of the Seas met naast de reeds genoemde gelegenheden de Royal Caribbean favorieten als Izumi, Chop’s Grille, Wonderland, Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar, de Bionic Bar en het nieuwe Teppanyaki restaurant. De avond kan worden afgesloten met entertainment in het Two70 multidimensionale theater en Music Hall.

 

De Odyssey of the Seas gaat vanaf november 2020 vanuit Fort Lauderdale 7- tot 9-daagse routes varen naar de Caribbean. Daarbij worden o.a. Curaçao, Aruba, Grand Cayman en Mexico aangedaan. In mei 2021 is Rome de thuisbasis voor een zomerseizoen in de Middellandse Zee met bestemmingen in Griekenland en Turkije.