13 februari 2020

Scarlet Lady in Genua opgeleverd aan Virgin Voyages

Donderdag is het eerste cruiseschip in de vloot van de nieuwe cruisemaatschappij Virgin Voyages, Scarlet Lady, opgeleverd op de scheepswerf Sestri Ponente van Fincantieri in Genua. De ceremonie werd bijgewoond door o.a. de president en CEO van Virgin Voyages Tom McAlpin, de gouverneur van de regio Ligurië Giovanni Toti en de burgemeester van Genua Marco Bucci. Zij werden verwelkomd door de voorzitter van Fincantieri Giampiero Massolo en zijn CEO Giuseppe Bono.

De Scarlet Lady heeft een brutotonnage van 110.000, is 278 meter lang en 38 meter breed. Het tweede schip van Virgin Voyages Valiant Lady is momenteel in aanbouw op dezelfde werf en komt volgend jaar in de vaart. De oplevering van de twee andere zusterschepen staat gepland in 2022 en 2023.

Alle schepen gaan beschikken over meer dan 1.400 hutten. Deze zijn ontworpen om meer dan 2.770 passagiers te ontvangen. Aan boord zullen 1.160 bemanningsleden de typische Virgin-service gaan leveren.

Volgens Fincantieri zullen passagiers de hoogst mogelijke comfort worden geboden door o.a. geluid en trillingen tot een minimum te beperken en door slimme automatisering in de hut. Gasten kunnen via een app op hun mobiele telefoon diverse functies in de hut bedienen waaronder airconditioning, verlichting, het openen en sluiten van jaloezieën, muziek en televisie.

Het schip is uitgerust met een energieproductiesysteem van ongeveer 1 MW, dat de restwarmte van de dieselmotor gebruikt. Naast een scrubbersysteem voor het afvalbeheer van zwaveldioxiden, is het nieuwe schip ook uitgerust met een katalysator, die stikstofoxiden vermindert. De Scarlet Lady is ook volledig uitgerust met led-verlichting om het energieverbruik te verminderen, terwijl het hydrodynamische ontwerp van de romp moet gaan zorgen voor brandstofbesparing.

11 nachten met de Regatta


Aanschouw het fascinerende Wrangell
Rederij: Oceania Cruises

 

Meer info

Schip: Regatta
Vertrekpoort: Seattle
Reisduur: 11 nachten
Normale prijs vanaf: 2778.00
Korting: 14 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 2,389

14 nachten met de Riviera


15-daagse cruise met de Riviera vanuit Miami
Rederij: Oceania Cruises

 

Meer info

Schip: Riviera
Vertrekpoort: Miami
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 3397.00
Korting: 12 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 2,989

28 nachten met de Seabourn Sojourn


29-daagse cruise met de Seabourn Sojourn vanuit Kopenhagen
Rederij: Seabourn

 

Meer info

Schip: Seabourn Sojourn
Vertrekpoort: Barcelona
Reisduur: 28 nachten
Normale prijs vanaf: 16469.00
Korting: 15 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 13,999