04 september 2019

Schade aan privé-eilanden door Dorian wordt onderzocht

Storm Dorian in het Caribisch gebied hield de Bahama’s en Florida in zijn greep. Inmiddels zijn de havens van Miami en Port Everglades weer open. Port Canavaral is nog gesloten maar zal naar verwachting woensdagavond of donderdag open gaan.

Dit betekent dat de meeste cruiseschepen die de havens van Miami niet in konden, terug of onderweg zijn. Passagiers bleven bij de meeste cruises twee dagen langer aan boord. Door de latere ontscheping zijn de cruises die daarna zouden starten allemaal ingekort. Het gaat om cruises van o.a. de MSC Armonia, Carnival Horizon en Carnival Victory. Ook Royal Caribbean heeft inkortingen. Je kunt ze hier nalezen.

Hulp

Royal Caribbean heeft 1 miljoen dollar hulp toegezegd en heeft haar eigen GO hulpteam opgeroepen. Deze vrijwilligers laden hulpgoederen op cruiseschepen zoals generatoren, schoon water, lakens en wat verder nodig is en leveren deze direct af op de Bahama’s.

Disney’s Castaway Cay

Het eiland van Disney Cruise Line is redelijk ongeschonden door de storm heen gekomen. Moederbedrijf The Walt Disney Company maakte bekend dat zij 1 miljoen dollar doneren aan organisaties die de Bahama’s weer helpen opbouwen. Bovendien worden familieleden van medewerkers uit de Bahama’s extra geholpen door Disney.

Coco Cay

Het privé-eiland van Royal Caribbean werd op 28 augustus geëvacueerd. Alle 400 medewerkers zijn van het eiland afgehaald. De rederij kan de schade aan het eiland niet goed beoordelen omdat zij de schade alleen via webcams zagen. Een team is onderweg naar Coco Cay. Hopelijk kan het eiland weer open op zondag 7 september, maar alleen als voor alle 400 lokale mensen goed onderdak geregeld is, aldus de rederij.

Half Moon Cay & Grand Bahama

Carnival Corporation heeft toegezegd de projecten waaraan momenteel gewerkt wordt, te blijven doen en uiteraard ook het eventueel herstelwerk op de eilanden. Carnival directeur Arnold Donald: “Het was erg emotioneel om de reportages te zien over de impact van orkaan Dorian in de afgelopen paar dagen. Ons hart gaat uit naar degenen die vrienden en geliefden hebben verloren en wier huizen en bedrijven zijn vernietigd of beschadigd.”

MSC Ocean Cay Marine Reserve

MSC laat weten dat het nog te openen eiland niet te zeer gehavend is. De 120 werkmensen die bezig waren op het eiland, zijn geëvacueerd en zullen donderdag terugkeren naar het eiland. Via de webcams heeft MSC geen grote schade kunnen zien. De arbeiders gaan na donderdag aan de slag om de laatste werkzaamheden af te maken voor de grote opening in november.

Hevige stormen en orkanen komen in het Caribisch gebied vaak voor tijdens het Hurricane season dat loopt van 1 juni tot eind november. De piek ligt zo tussen half augustus en eind september.

 

7 nachten met de Norwegian Getaway


Cruise met Norwegian Cruise Line naar het memorabele New York
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Getaway
Vertrekpoort: New York
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1074.00
Korting: 23 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 827

16 nachten met de Island Princess


Cruise in 17 dagen naar Southampton (Londen) met Princess Cruises
Rederij: Princess Cruises

 

Meer info

Schip: Island Princess
Vertrekpoort: Southampton
Reisduur: 16 nachten
Normale prijs vanaf: 3516.00
Korting: 23 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 2,707

5 nachten met de Carnival Horizon


Geniet van het avontuurlijke Grand Turk met Carnival Cruise Line
Rederij: Carnival Cruise Lines

 

Meer info

Schip: Carnival Horizon
Vertrekpoort: Miami
Reisduur: 5 nachten
Normale prijs vanaf: 788.00
Korting: 11 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 701