29 mei 2020

Seadream start met cruisen in juni in Noorwegen

SeaDream Yacht Club meldt vandaag dat haar schepen weer gaan varen in juni 2020. Dit zullen ze gaan doen met 9 Noorse cruises vanaf juni tot en met september. De cruises zijn onlangs samengesteld door SeaDream’s oprichter Atle Brynestad.

Net als vele rederijen besloot ook SeaDream met haar twee jachten te stoppen met cruisen in de Corona pandemie. De twee schepen, Seadream I en Seadream II werden gerepositioneerd naar Lissabon. De crew koos ervoor om aan boord te blijven. Zij hebben zich ingezet voor onderhoud. Zo kon het teak-dek vervangen worden, geschilderd en hebben de koks nieuwe gerechten gekookt. Onderweg naar Noorwegen kwam de Seadream I nog even in Rotterdam voor bevoorrading.

Routes

Ondanks dat de SeaDream jachten vooral in de mooi-weer bestemmingen Caribisch gebied en de Middellandse Zee varen, zijn de schepen eerder in Noorwegen geweest. De routes zullen van Bergen gaan tot naar de Lofoten en Tromso.

De 7-daagse routes gaan vanaf Bergen naar Oslo (of andersom) via Skagen, Olden, Geirangerfjorden, Ålesund, Sognefjorden en Hardanger. De zes 12-daagse routes in juli en augustus gaan van Oslo naar Tromso en vice versa via Skagen, Flåm, Geiranger, Olden en 3 dagen in de Lofoten met Henningsvær, Reine en Røst.

Deze reizen biedt Seadream (voorlopig) alleen aan op de Noorse cruisemarkt.