05 juni 2020

Silver Origin officieel overgedragen aan Silversea in Rotterdam

Woensdag heeft in de Eemhaven in Rotterdam de overdracht plaatsgevonden van de Silver Origin, het nieuwe expeditieschip van de ultraluxe cruisemaatschappij Silversea Cruises. Het schip is door de Nederlandse scheepswerf De Hoop speciaal gebouwd voor de Galapagos Eilanden.

Namens Silversea waren voorzitter Manfredi Lefebvre d’Ovidio, president en CEO Roberto Martinoli, en Senior Vice President Hotel Operations &
OBR Damien O’Connor en Barbara Muckermann, Hoofd Marketing, aan boord om het all-suite schip tijdens een aangepaste feestelijke ceremonie in ontvangst te nemen.

“Het was een heel speciaal moment om de officiële overdrachtsceremonie van Silver Origin persoonlijk bij te wonen en Silversea’s allereerste bestemmingsspecifieke schip voor onze vloot te verwelkomen. Ik ben alle betrokkenen bij de bouw zeer dankbaar, vooral de professionals bij De Hoop Shipyard “, zegt Manfredi Lefebvre d’Ovidio. “In september 2013 was Silversea de eerste rederij die een ultra-luxe schip in de Galapagos-archipel lanceerde. We hebben onze opgebouwde knowhow geïnvesteerd in het ontwerp van Silver Origin. Elk element van het schip is ontworpen met de bestemming als topprioriteit en vervolgens op maat gemaakt voor onze reizigers. ”

Cruisereiziger.nl kreeg via een virtuele tour een exclusief kijkje aan boord van het innovatieve schip dat plek biedt aan 100 gasten.

Marina & Basecamp

Via de Marina aan de achterkant van het schip schepen passagiers in- en uit met zodiacs. De 8 zodiacs nemen alles voor hun rekening; de overtocht naar het land en de excursies onder leiding van een gids. Wanneer je via de Marina doorloopt naar binnen, kom je in de Basecamp, het hart van het schip waar je als gast meer kunt leren van de flora en fauna van het gebied. Bovendien zie je hier een groot interactief LED scherm waar je op ontdekkingstocht gaat door de Galapagos, haar dieren, landschappen en geschiedenis van de eilanden. Een gecertificeerd expeditieteam van Silversea neemt je mee op expeditiecruise door middel van dagelijkse briefings, lezingen, video’s en wetenschappelijke informatie.

 

Restaurants

Deskundige lokale koks nemen gasten mee op een reis van culinaire ontdekking in de twee eetgelegenheden van Silver Origin: The Restaurant en The Grill (zie foto hieronder). Authentieke smaken; met verse, lokale ingrediënten en regionale wijnen zullen een aanvulling zijn op de internationale keuken. In The Restaurant zitten gasten binnen, terwijl The Grill gedeeltelijk open is en kan worden afgesloten. Dit is afhankelijk van het weer rondom de Galapagos eilanden. Je vindt er ’s avonds het Hot Rocks-concept van Silversea. De capaciteit is overigens groot genoeg om alle passagiers als zij willen, in The Grill een plekje te geven.

Verderop op het open dek is een lounge-gebied met een whirlpool.

Lounges

De Explorer-lounge van Silver Origin biedt dekhoge ramen voor een weids uitzicht naar buiten. Dit is de plek waar expeditieteamleden dagelijks lezingen verzorgen. De elegante locatie beschikt over een grote videomuur en brede HD-schermen in verschillende zithoeken, bar en piano. De gedachte is dat deze lounge allemaal mini-huiskamers heeft met een eigen scherm. Deze lounge heeft ook een buitengedeelte met de mogelijkheid rondom een buitenhaard te zitten. Met Silversea’s all-inclusive aanpak, zullen gasten genieten van gratis drankjes door het hele schip. Dit is inclusief sterke drank, champagne en vele soorten wijnen.

Gelegen aan de voorkant van het schip, biedt de prachtige Observation Lounge een fantastisch uitzicht. Het is de ideale plek voor gasten om te ontspannen met een boek uit de expeditie-bibliotheek.

Suites

Silver Origin bevat acht verschillende suitecategorieën. De grootste, de Owner’s Suite, biedt een ongekend uitzicht. Gasten in elke suite kunnen gebruik maken van de voor Silversea kenmerkende butlerservice. Bepaalde suitecategorieën zijn voorzien van een innovatief Horizon Balkon. Gasten kunnen dit zelf sluiten met een kamerhoog raam voor extra ruimte en een betere beschutting tegen het weer. Plus, een primeur voor Silversea, geselecteerde suitecategorieën bevatten een bad met uitzicht op de oceaan, evenals een douche met uitzicht op de oceaan die toegankelijk is vanaf het balkon.

De 22 Classic Veranda kamers hebben een traditioneel balkon. De 16 superior Veranda kamers en de 7 Deluxe Veranda allen het Horizon Balkon. Daarnaast zijn er 6 suites in 5 categorieën, variërend van de 33m2 Medallion Suite tot de 190m2 tellende Owner’s Suite.

 

Routes

De Silver Origin vaart vanaf 22 augustus 2020 twee achtdaagse routes. In 2021 zal ze tussen oktober 2021 en april 2022 30 nieuwe reizen gaan maken. De wekelijkse West- en Noord-centraal routes worden geïntegreerd met twee langere cruises: een 10-daagse reis met vertrek op 18 december en een 11-daagse Nieuwjaarsreis vanaf 28 december 2021.