03 juni 2020

Silversea vaart in winter 2021/2022 86 nieuwe routes

De ultraluxe cruisemaatschappij Silversea Cruises heeft woensdag 86 nieuwe routes voor het winterseizoen 2021/2022 bekendgemaakt. De nieuwe reizen hebben een vertrek tussen oktober 2021 en april 2022. Daarbij worden 222 bestemmingen in 67 landen aangedaan, inclusief 8 maiden calls. De cruises zijn samengesteld met de focus om de ervaren reiziger nieuwe ervaringen aan te bieden. De verkoop van deze bijzondere reizen is woensdag exclusief gestart voor leden van de Venetian Society, het loyaliteitsprogramma van de rederij. Vanaf 17 juni 2020 zijn deze voor iedereen te boeken. Cruisereizigers die boeken voor 30 juni komen in aanmerking voor diverse voordelen.

Silversea Cruises zal in de winter van 2021/2022 voor de volgende bestemmingen voor de eerste keer aandoen: Manama, Bahrain; Miyako, Japan; Makassar, Indonesië; Phillip Island, Australië; Kingstown, St. Vincent; Geelong, Australië; Vigan Salomague Port, Filipijnen en Puerto Bolivar, Ecuador. Andere hoogtepunten van de nieuwe routes zijn:

Australië & Nieuw-Zeeland: 12 cruises met de Silver Muse en Silver Shadow nemen gasten verder dan ooit mee naar Australazie en omgeving. Daarbij worden iconische bestemmingen zoals Wellington, Milford Sound, Sydney, Melbourne, Adelaide en Auckland bezocht, maar ook minder bereisde juwelen als als Tasmanië, Melanesië en de Java-zee van Indonesië, inclusief stops in o.a. Fiji, Nieuw-Caledonië en Vanuatu.

Azië: De Silver Moon, Silver Muse en Silver Shadow brengen reizigers in de winter naar het beste in Azië. Gasten kunnen Japan ontdekken tijdens vier rondreizen vanuit Tokyo en Zuid-Oost Azie verkennen met Vietnam in de hoofdrol en nieuwe routes naar Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea voor o.a. Komodo, Makassar en Bali.

Caribbean: De Silver Spirit en Silver Whisper reizen vanuit Fort Lauderdale en Bridgetown door het Caribisch gebied. In de oostelijke Caraïben ontdekken de gasten o.a. de eilanden St. Barts, Grenada en St. Lucia, in de West-Caraïben wachten Mérida in Yucatán, Belize, Guatemala en Honduras en in het zuiden staan Aruba, Bonaire en Curaçao op het programma.

Midden-Oosten, Perzische Golf en Indische Oceaan: Een maiden call in Manama, de hoofdstad van Bahrain is een hoogtepunt van een nieuwe route in de Perzische Golf aan boord van de Silver Moon. Hetzelfde schip laat ook het mooiste van het Midden-Oosten zien met stops in Muscat, Luxor, Petra, het Suezkanaal, Israël en Rhodos. Daarnaast neemt de Silver Moon je ook mee naar Phuket, de tempels van Yangon tijdens een driedaags bezoek, Colombo, Cochin, New Mangalore en Mumbai op Valentijnsdag in 2022.

Zuid-Amerika: Vanuit Fort Lauderdale vaart de Silver Dawn een 75-daagse cruise naar Zuid-Amerika waarbij meerdere bestemmingen in Ecuador, Peru, Chili, Uruguay, Argentinië en Brazilië worden aangedaan. Een hoogtepunt van deze reis is het varen op de Amazone-rivier naar Manaus.

Galapagos-eilanden: Het nieuwe expeditieschip Silver Origin richt zich volledig op de Galapagos-eilanden met 30 nieuwe reizen tussen oktober 2021 en april 2022. De 7-daagse West- en Noord-centraal routes worden geïntegreerd met twee langere cruises: een 10-daagse reis met vertrek op 18 december en een 11-daagse Nieuwjaarsreis vanaf 28 december 2021.

Silversea’s wereldcruise: Vanaf 6 januari 2022 gaat Silversea’s wereldcruise ‘The Tale of Tales 2022′ van start. De Silver Whisper bezoekt 69 bestemmingen in 32 landen. Silversea’s gasten varen door het Panamakanaal en de Chileense fjorden, zetten voet aan land in Antarctica, wandelen tussen de spectaculaire natuur van Zuid-Georgië, ontspannen op afgelegen stranden op de Seychellen, bewonderen Petra in Jordanië, ontdekken het Heilige Land, de hoogtepunten van de Middellandse Zee en de natuurschoon van Noord-Europa.