22 juni 2020

Spaanse rederij Pullmantur staat voor reorganisatie

Cruises Investment Holding en Royal Caribbean Group (RCL) hebben in een gezamenlijke statement laten weten dat een reorganisatie voor hun Pullmantur Cruceros joint venture onder de voorwaarden van de Spaanse insolventiewetgeving is aangevraagd.

Cruises Investment Holding bezit 51 procent van de Spaanse cruiserederij, terwijl RCL de resterende 49 procent bezit.

De raad van bestuur van Pullmantur stelde vast dat de actie noodzakelijk was vanwege de ongekende impact van de COVID-19-pandemie. Het management van Pullmantur heeft haar werknemers van de beslissing op de hoogte gebracht nadat de aanvraag bij de Spaanse autoriteiten was ingediend.

“Ondanks de grote vooruitgang die het bedrijf heeft gemaakt om een ??ommekeer in 2019 te bewerkstelligen en de enorme inzet en inspanningen van zijn toegewijde medewerkers, is de tegenwind veroorzaakt door de pandemie te sterk voor Pullmantur om te overwinnen zonder een reorganisatie,” verklaarde het bestuur.

Het bedrijf annuleerde afvaarten tot en met 15 november 2020. Royal Caribbean Group heeft bekendgemaakt dat gasten die al geboekt hebben de mogelijkheid krijgen om op andere RCL-merken te varen, waaronder Royal Caribbean International en Celebrity Cruises. Details van het aanbod worden in de nabije toekomst met gasten gedeeld.

Op de 3 cruiseschepen van Pullmantur zijn momenteel slechts een beperkt aantal bemanningsleden aanwezig voor het minimale onderhoudsniveau. De rederij zal zorgen voor hun veilige terugkeer naar huis.

Het zou wel eens het einde kunnen betekenen van het Spaanse cruisemerk. Volgens bemanningsleden aan boord van de schepen zou al een begin zijn gemaakt om waardevolle items weg te halen.