30 september 2020

Spirit of Adventure overgedragen aan Saga Cruises

De Spirit of Adventure, het tweede nieuwbouwschip van de Britse cruisemaatschappij Saga Cruises, is dinsdag in het Duitse Emden officieel overgedragen door scheepsbouwer Meyer Werft. De oplevering vond plaats enkele weken na de eemstocht van het nieuwe cruiseschip. Oorspronkelijk zou de Spirit of Adventure in augustus al in de vaart komen. Het coronavirus zorgde echter voor vertraging in de bouw waardoor de geplande doopceremonie in Portsmouth en inaugurele cruises moesten worden geannuleerd.

“Ondanks alle tegenslagen die de coronapandemie de afgelopen maanden heeft veroorzaakt, hebben we de bouw in Papenburg en het testen en in gebruik nemen van het schip in een overzichtelijk tijdsbestek kunnen realiseren. Dit is voornamelijk het resultaat van de goede samenwerking met Saga Cruises, onze partners en de inzet van onze teams die het schip met toewijding en knowhow hebben voltooid ”, zegt Thomas Weigend, Managing Director van Meyer Werft.

The Spirit of Adventure wordt gekenmerkt door een milieu- en hulpbronnenbesparend ontwerp. Net als bij haar zusterschip Spirit of Discovery wordt een eSiPod-propellor van Siemens gebruikt. Met een lengte van 236 meter en een breedte van 31,2 meter en 999 passagiers behoort ze tot de kleinere en exclusieve cruiseschepen.