21 mei 2020

Start inaugurele seizoen Scarlet Lady uitgesteld tot oktober 2020

Cruisereizigers dienen nog even geduld te hebben om voor de eerste keer te cruisen met de nieuwe cruisemaatschappij Virgin Voyages. De rederij van de flamboyante eigenaar Richard Branson heeft het inaugurele seizoen van haar eerste cruiseschip Scarlet Lady uitgesteld tot oktober. Oorspronkelijk wilde Virgin Voyages in augustus weer gaan varen, maar de rederij heeft nu in een statement laten weten dat dat niet haalbaar is.

Getroffen gasten kunnen kiezen uit een toekomstig cruisetegoed van maar liefst 200% van het oorspronkelijk betaalde bedrag of een volledige teruggave met een toekomstig cruisetegoed van 25%. Reizigers die voor 30 juni een nieuwe cruise boeken met hun toekomstig cruisetegoed ontvangen daarnaast een boordtegoed van 500 dollar. De eerste cruise van de Scarlet Lady staat nu gepland op 16 oktober 2020. De officiele doop en maiden voyage zal begin 2021 plaatsvinden. Een exacte datum is nog niet bekendgemaakt.

Ondertussen vond eerder deze week op de scheepswerf van Fincantieri in Genua de tewaterlating plaats van het tweede cruiseschip van Virgin Voyages, Valiant Lady. Oplevering staat gepland voor mei 2021. Het is nog niet bekend of dit vertraging oploopt door het coronavirus.