22 juli 2020

Swan Hellenic komt terug in de cruisewereld

Swan Hellenic heeft woensdag haar terugkeer aangekondigd in de cruisewereld. Het van oorsprong Britse cruisemerk moest drie jaar geleden haar activiteiten staken toen haar moederbedrijf failliet ging. Een nieuw ervaren managementteam blaast het nu weer nieuw leven in. Het wil met 2 nieuwe expeditieschepen gaan varen.

De nieuwe schepen worden gebouwd op de Helsinki Shipyard Oy in Finland. Ze krijgen elk een capaciteit van 152 passagiers en 120 bemanningsleden. Het eerste schip moet in november 2021 de eerste cruises gaan maken naar Antarctica. Het tweede schip volgt in april 2022.

“Ik ben trots om de terugkeer aan te kondigen van Swan Hellenic, een baanbrekend iconisch reismerk met de missie om de marktleider te worden in culturele expeditiecruises. De nieuwe Swan Hellenic behoudt zijn Britse erfgoed, maar heeft wel een internationale visie. We richten ons op de reiziger, die op een veilige en duurzame manier de oneindige schoonheid van de wereld en haar bewoners wil ontdekken, beleven en verrijken ”, aldus Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic.