16 juni 2020

TUI Cruises start met korte cruises

TUI Group heeft bekendgemaakt dat TUI Cruises in Duitsland gaat starten met een aantal korte cruises. Dit is onderdeel van de strategie om de cruise business geleidelijk weer op te starten. Het Duitse TUI Cruises start met korte 3- tot 4-daagse cruises deze zomer. Momenteel wordt door de Duitse rederij met de Mein Schiff vloot niet gecruist tot en met eind juli.

Korte Cruises

De korte “Blue” Cruises in de Oostzee en naar Scandinavië gaan varen met een minder aantal passagiers. De bedoeling wordt dat deze cruises een aantrekkelijk alternatief worden voor een zomervakantie in Duitsland. Afhankelijk van hoeveel havens er de komende tijd openen, zal TUI Cruises als volgende stap langere cruises aan gaan bieden. Ook onderdeel van de TUI Group is Hapag Lloyd Cruises. Zij hebben ook plannen om deze zomer terug in de vaart te komen. De Britse tak van de TUI Group, Marella Cruises, zal later deze zomer volgen. Dit in overeenstemming met de Britse regels.

Covid en hygiëne maatregelen

Eerder in mei maakte TUI al haar hygiëne maatregelen bekend voor aan boord:

Inschepen

Gasten krijgen bij het inschepen de (al bekende) gezondheidsvragenlijst, screening voor het aan boord gaan met bv temperatuur scan en een gespreid aan boord gaan.

Capaciteit

De rederij start haar eerste cruises tot 31 augustus met maximaal 1000 gasten. Zo is het makkelijker om afstand te houden in de openbare ruimtes.

Openbare ruimtes

Er zullen geen self-service/buffetrestaurants geopend zijn. In de kinderclubs mogen maximaal maar 10 kinderen aanwezig zijn. Voor de spa en fitness zullen ook maximale bezoekersaantallen vastgesteld worden.

Hygiëne

Aan boord zullen Corona-testen mee gaan en extra medisch personeel. De schoonmaak wordt geïntensiveerd door oppervlakten die aangeraakt kunnen worden, elke 30 minuten schoon te maken.