09 juli 2020

TUI Cruises start met korte cruises vanuit Duitsland

Net op tijd voor de zomer en het begin van het vakantieseizoen begint TUI Cruises weer met cruisen: vanaf 24 juli starten de zogenaamde “Blue Cruises” op Mein Schiff 2. De korte trips van drie tot vier dagen beginnen en eindigen in Hamburg en bestaan ??uitsluitend uit zeedagen. Wel is er een technische stop in Kristiansand. Dit geeft gasten de mogelijkheid om aan boord te genieten van de Mein Schiff-ervaring met het premium all-inclusive concept en tegelijkertijd zichzelf te trakteren op een pauze op zee, natuurlijk met een aangepast en uitgebreid gezondheids- en veiligheidsconcept. De basis voor de hervatting van cruiseactiviteiten zijn de leidende principes van de verantwoordelijke autoriteiten, die zijn ontwikkeld in samenwerking met CLIA Duitsland en de rederijen en in samenwerking met experts.

“Onze klanten en fans hebben ons de afgelopen weken laten weten dat ze verlangen naar de zee en Mein Schiff. Om reizigers ook in deze tijden met een goed gevoel aan boord te laten komen, hebben we onze toch al zeer strikte hygiëne- en veiligheidsmaatregelen aangescherpt en aangepast aan de huidige situatie. We zijn verheugd dat we vanaf juli de eerste Mein Schiff-reizen nu weer kunnen aanbieden ”, zegt Wybcke Meier, CEO van TUI Cruises.

Veiligheid

De gezondheid en veiligheid van gasten en bemanning is een topprioriteit voor TUI Cruises. Daarom heeft TUI Cruises de strikte maatregelen die altijd van kracht zijn geweest om de verspreiding van virale ziekten te voorkomen, opnieuw versterkt. Samen met medische experts heeft TUI Cruises een 10-puntenplan ontwikkeld voor het hervatten van cruiseactiviteiten. De voorzorgsmaatregelen zijn gebaseerd op de medische normen van gerenommeerde instellingen zoals het Robert Koch Institut (RKI), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de lokaal geldende richtlijnen en richtlijnen.

Op de “Blue Cruises” wordt de ruimte per passagiers heel ruim: TUI Cruises beperkt de capaciteit aan boord tot een maximum van 60 procent. Bovendien voldoen alle processen aan de hygiëne- en afstandsregels: aan het begin en tijdens de reis, bij het inchecken, bij de gasten en bemanningsleden. Alle hutten zijn gedesinfecteerd voordat de gasten arriveren en ligstoelen worden op een afstand van twee meter op het zwembaddek geplaatst. Gasten kunnen deze en vele andere maatregelen binnenkort lezen  vanaf de speciale website: www.tuicruises.com/blauereisen.

  • Comfortabele aankomst en vertrek: met de trein of met uw eigen auto
  • Reizen van / naar Hamburg: centraal toegankelijke en indrukwekkende Elbe-passages
  • Nog meer ruimte dan normaal: beperkt aantal gasten tot 60 procent
  • Pure ontspanning: alleen ontspannende dagen op zee
  • Uiteraard met premium all-inclusive
  • Nog meer hygiënische en beschermende maatregelen