25 juli 2020

TUI Cruises vaart weer met de Mein Schiff 2

Als een van de eerste grote cruiseschepen is de Mein Schiff 2 van TUI Cruises weer terug in de vaart sinds de cruisestop vanwege de coronapandemie. Vrijdag vertrok het schip met 1.200 passagiers aan boord voor haar eerste ‘Blue Cruise’ vanuit Hamburg. Het zal tijdens haar 4-daagse cruise over de Noordzee naar Noorwegen vanwege de omstandigheden geen havens aandoen.

 

Normaalgesproken kan de Mein Schiff 2 2.900 passagiers huisvesten, maar vanwege de nieuwe gezondheids- en veiligheidsmaatregelen is de capaciteit drastisch teruggebracht. Hierdoor is er voldoende ruimte voor ‘social distancing’. Volgende maand zal ook de Mein Schiff 1 een herstart maken. Het gaat ook 3- tot 4 daagse korte cruises maken met Kiel als begin- en eindpunt.

Sebastian Ebel, verantwoordelijk bestuurslid van de TUI Group, was aanwezig bij het vertrek van de Mein Schiff 2: “Een belangrijke mijlpaal: we zijn blij dat na de hervatting van de hotel- en vluchtactiviteiten dit belangrijke segment ook weer actief is. De vraag is hoog, de boekingstarieven zijn positief en veel klanten willen hun vakantie op een cruiseschip doorbrengen. Ik wens iedereen een
goede en ontspannen tijd aan boord”.