13 mei 2020

TUI: plannen voor aan boord bekend gemaakt van eerste cruises

TUI heeft haar plannen bekendgemaakt voor maatregelen op de eerste cruises op cruiseschepen. Deze richten zich op een aantal punten aan boord, namelijk inschepen, capaciteit, openbare ruimtes en hygiëne. De maatregelen zijn kort weergegeven in bovenstaande factsheet. De maatregelen gaan gelden voor alle schepen in de vloot van TUI: de schepen van Marella Cruises, Hapag Lloyd Cruises en de Mein Schiff vloot van TUI Cruises in Duitsland. De informatie beperkt zich helaas tot onderstaande. Ongetwijfeld zal de komende tijd nog meer bekend worden.

Inschepen

Gasten krijgen bij het inschepen de (al bekende) gezondheidsvragenlijst, screening voor het aan boord gaan met bv temperatuur scan en een gespreid aan boord gaan.

Capaciteit

De rederij start haar eerste cruises tot 31 augustus met maximaal 1000 gasten. Zo is het makkelijker om afstand te houden in de openbare ruimtes.

Openbare ruimtes

Er zullen geen self-service/buffetrestaurants geopend zijn. In de kinderclubs mogen maximaal maar 10 kinderen aanwezig zijn. Voor de spa en fitness zullen ook maximale bezoekersaantallen vastgesteld worden.

Hygiëne

Aan boord zullen Corona-testen mee gaan en extra medisch personeel. De schoonmaak wordt geïntensiveerd door oppervlakten die aangeraakt kunnen worden, elke 30 minuten schoon te maken.