25 maart 2021

Total levert aan LNG-cruiseschepen van MSC Cruises

MSC Cruises en Total kondigen vandaag een leveringsovereenkomst aan voor ongeveer 45.000 ton vloeibaar aardgas (LNG) per jaar aan de nieuwe cruiseschepen van MSC Cruises op LNG. Deze schepen worden de komende jaren opgeleverd, waarna ze zullen gaan varen in de Middellandse Zee. Total levert in 2022 LNG aan MSC Cruises’ eerste LNG schip; de MSC World Europa.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises: “Deze overeenkomst is een volgende stap in onze voortdurende reis naar het continu verkleinen van onze ecologische voetafdruk, waarvoor LNG momenteel een cruciaal onderdeel is. Terwijl we ons voorbereiden op de lancering van onze eerste van drie aankomende cruiseschepen op LNG in 2022, hebben we via deze belangrijke overeenkomst nu de ondersteuning voor het bijtanken van onze “next-generation” en meest milieuvriendelijke schepen in de Middellandse Zee verzekerd.

Verbetering luchtkwaliteit

Gebruikt als scheepsbrandstof, vermindert LNG de uitstoot van schepen aanzienlijk. Dat resulteert in een verbetering van de luchtkwaliteit, met name voor gemeenschappen in kustgebieden en havensteden. Deze overeenkomst heeft dus niet alleen een positieve impact op de plaats waar LNG-bunkering zal plaatsvinden in Marseille. Maar ook op alle havens waar de cruiseschepen hun toekomstige bezoeken rond de Middellandse Zee zullen maken.

De LNG-aangedreven schepen van MSC Cruises zullen tot de technologisch meest geavanceerde cruiseschepen ter wereld behoren. Bovendien brengen ze een reeks milieu-innovaties op de markt. De belangrijkste daarvan is een 50 kilowatt, LNG-aangedreven vast oxide brandstofceltechnologieproject. Dat kan de uitstoot van broeikasgassen met nog eens 25% verminderen in vergelijking met een conventionele LNG-motor.

Total zal de LNG-aangedreven cruiseschepen van MSC Cruises bunkeren door middel van schip-tot-schipoverdracht, met behulp van haar tweede LNG-bunkerschip dat momenteel in aanbouw is.  Dit schip zal voldoen aan de hoogste technische en milieunormen, door zelf LNG te gebruiken als voortstuwingsbrandstof en een volledige herverdamping van het boil-off gas te integreren.

Voordelen van LNG

LNG als scheepsbrandstof heeft een positieve impuls gekregen nu de wereldwijde scheepvaartindustrie zich wil aanpassen aan strengere emissienormen.

Gebruikt als scheepsbrandstof, helpt LNG om:

  • Zwavelemissies met 99% te reduceren
  • Fijnstofemissie met 99% te reduceren
  • Stikstofoxide-uitstoot tot 85% te reduceren
  • Uitstoot van broeikasgassen met circa 20% te reduceren

LNG is een beschikbare en concurrerende oplossing die bijdraagt aan de langetermijnstrategie van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) om de uitstoot van broeikasgassen door schepen te verminderen. De tractie bij de ontwikkeling van LNG-bunkerinfrastructuur is bijgevolg uitgebreid met verschillende toonaangevende havens en leveranciers van LNG-bunkerbedrijven die belangrijke initiatieven hebben ontplooid en aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt ter ondersteuning van deze ontwikkelingen. LNG als scheepsbrandstof legt ook de basis voor de introductie van groenere bioLNG in de toekomst.

Cruise met MSC Poesia vanuit Marseille – 5 nachten


Schip: MSC Poesia
Route: Marseille / Barcelona / Rome (Civitavecchia) / Genoa / Marseille
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 719

Cruise met MSC Poesia vanuit Barcelona – 5 nachten


Schip: MSC Poesia
Route: Barcelona / Rome (Civitavecchia) / Genoa / Marseille / Barcelona
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 759

Cruise met MSC Lirica vanuit Haifa (Jeruzalem) – 5 nachten


Schip: MSC Lirica
Route: Haifa (Jeruzalem) / Kreta / Genoa
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 179

Cruise met MSC Splendida vanuit Sokhna Port – 4 nachten


Schip: MSC Splendida
Route: Sokhna Port / Safaga / Aqaba (Petra) / Jeddah, Saudi Arabia
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 269

Cruise met MSC Seaview vanuit Rio de Janeiro – 6 nachten


Schip: MSC Seaview
Route: Rio de Janeiro / Salvador / Ilheus / Ilha Grande / Rio de Janeiro
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 579

Cruise met MSC Divina vanuit Miami – 4 nachten


Schip: MSC Divina
Route: Miami / Nassau / Ocean Cay MSC Marine Reserve / Ocean Cay MSC Marine Reserve / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 189