22 november 2019

Twee nieuwe schepen voor Paul Gauguin cruises

Fincantieri gaat twee nieuwe schepen bouwen voor Paul Gauguin Cruises. Feitelijk heeft de Franse rederij Ponant de opdracht gegeven omdat zij onlangs Paul Gauguin cruises hebben overgenomen. De huidige vloot van de kleine rederij bestaat uit 1 schip, de Paul Gauguin (zie foto hierboven).

De twee nieuwe schepen (11.000 brutoton) zijn doorontwikkelingen van de zes Explorer schepen, de nieuwe serie expeditieschepen van Ponant. Het nieuwe schip zal 230 passagiers kunnen meenemen, iets meer dan de huidige generatie Explorer schepen. Miriam bezocht afgelopen zomer één van de Explorer schepen van Ponant, de Dumont D’Urville (lees hier verder).

De twee nieuwe schepen zullen in 2022 opgeleverd worden door scheepswerf Vard. Bovendien is er ook een optie voor een derde schip. De schepen worden zo gebouwd dat bij het aanmeren direct emissievrij worden, voor meer dan 10 uur per dag. Dus geen motoren of rook.

Frans Polynesië

Voor een cruise met Paul Gauguin ben je wel even onderweg, omdat het enige schip vaart in de wateren van Frans Polynesië in de Stille Zuidzee. Een cruise op de Paul Gauguin is een all-inclusive ervaring. Het kleine schip voor ca. 330 passagiers biedt alles wat je maar wenst: diverse restaurants, mooie hutten (vanaf buitenhut, geen binnenhutten). Drankjes (incl. minibar) en fooien zijn inclusief.

Aan boord mag je gebruik maken van onder andere watersportmaterialen zoals snorkeluitrusting. De rederij haalt bovendien diverse sprekers aan boord zoals biologen, historische en bijzondere musici.