05 oktober 2020

Vakantiebeurs verschuift in 2021 naar april

De jaarlijkse Vakantiebeurs in de Jaarbeurs verschuift in 2021 eenmalig van januari naar 8 tot en met 11 april. Dat gebeurt in nauw overleg met de reissector, vanwege de verwachting dat consumenten ook in 2021 hun vakantie later gaan plannen dan tot nu toe gebruikelijk. Op de Vakantiebeurs is jaarlijks een cruiseplein aanwezig waar rederijen en reisorganisaties cruisevakanties promoten.

Karin Lodewijks van Vakantiebeurs: “Reizen in coronatijd is heel anders, maar de behoefte om op pad te gaan is onveranderd groot bij mensen. Tegelijkertijd zien we dat mensen dit jaar langer wachten met boeken en we verwachten dat dat ook volgend jaar nog zo zal zijn. Om die redenen hebben we besloten de beurs te verplaatsen, zodat we mensen kunnen blijven inspireren en informeren op het moment dat ze hun vakantiekeuze willen gaan maken, bijvoorbeeld voor de mei- en zomervakantie.”

De focus van de beurs gaat liggen op hoe mensen in coronatijd veilig en gezond op reis kunnen, met veel aandacht voor persoonlijk reisadvies. Lodewijks: “De beurs zal natuurlijk anders zijn dan voorgaande jaren, maar we verwachten dat we het bezoek daardoor juist veel persoonlijker kunnen maken, met meer ruimte voor een reisadvies op maat. Juist nu de sector onder druk staat, willen we met Vakantiebeurs de reisbranche opnieuw in beweging brengen”.

In de Jaarbeurs is voldoende ruimte om evenementen te organiseren en worden de maatregelen van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zorgvuldig uitgevoerd.