24 maart 2021

Vasco da Gama biedt faciliteiten voor dialyse patiënten

In samenwerking met DiaCare AG biedt Nicko Cruises voortaan medische dialysezorg aan dialysepatiënten op alle Vasco Da Gama cruises. Het Duitse DiaCare AG is gespecialiseerd in cruises voor dialysepatiënten, al ruim 40 jaar. Op Vasco Da Gama levert DiaCare een volledig uitgeruste hemodialyse-eenheid met een apart waterbehandelingssysteem en een eigen noodstroomvoorziening.

“Met deze samenwerking bouwen we voort op de eerdere samenwerking voor dialysecruises op Vasco Da Gama en maken we volop gebruik van de medische mogelijkheden die aan boord van onze nieuwe vloot beschikbaar zijn. We willen dialysepatiënten een stukje vrijheid teruggeven door ze zo gemakkelijk mogelijk naar de mooiste bestemmingen ter wereld te brengen ”, legt Guido Laukamp, ??Managing Director van nicko cruises, uit.

Dialysebehandelingen worden aangeboden op alle reizen met Vasco Da Gama. Op deze manier kunnen gasten genieten van hun droomreis op volle zee terwijl de zorg van een ervaren arts en extra dialysespecialisten verzekerd is. Doordat de behandeltijden rondom de aangeboden excursies zijn gepland, hoeven dialysepatiënten deze niet te missen. Ze kunnen bovendien genieten van het comfort en de bijzondere sfeer aan boord van het klassiek mooie cruiseschip Vasco Da Gama, de ex-Statendam.

Per reis zijn maximaal 20 plaatsen beschikbaar voor dialysepatiënten. Daarnaast biedt de rederij in samenwerking met DiaCare ook cruises aan op de Donau.

Vasco Da Gama

Het Vasco Da Gama (ex-MS Statendam)****+  is per november 2020 in de vloot gekomen van Nicko Cruises. Er is plek voor 1150 passagiers in 630 hutten, waarvan 100 hutten geschikt zijn voor solo-reizigers. 146 hutten hebben een balkon.