09 augustus 2019

Venetië: Plannen voor omleiding cruiseschepen op korte termijn

De Italiaanse verkeersminister is momenteel plannen aan het uitwerken met een werkgroep om grote cruiseschepen tijdelijk onder te brengen in de omgeving van Venetië. Dit vooruitlopend op de definitieve oplossing volgend jaar voor een nieuwe cruiseterminal in bijvoorbeeld Marghara. De minister staat onder druk vanwege twee incidenten in juni met de MSC Opera en juli (bijna ongeluk Costa Deliziosa).

Er is nog geen besluit genomen, maar er worden plannen uitgewerkt om grote cruiseschepen (groter 40.000 brutoton) naar terminals van het vasteland van Fusina en Lombardije te leiden totdat er een definitieve oplossing is.

Tijdelijk extra maatregelen

Vanwege de incidenten, varen vanaf nu drie sleepboten mee in plaats van de huidige twee sleepboten. Een schip wordt (en werd) ook altijd begeleid door een loods. Bovendien zijn regels aangescherpt bij slecht weer.

Reactie CLIA

Branche organisatie CLIA praat mee in Italië en dringt aan op een langdurige goede oplossing:

“De cruise-industrie heeft ijverig samengewerkt met de minister, de burgemeester van Venetië, de regio Veneto, het Havenbedrijf en vele andere belanghebbenden om haalbare oplossingen te vinden om grotere cruiseschepen toegang te geven tot de ligplaatsen van Marittima zonder het Giudecca-kanaal te passeren. We zijn het nog steeds eens met de oplossing die Comitatone in 2017 heeft ontwikkeld om het Vittorio Emanuele Canal te gebruiken als het beste en meest voorzichtige middel om grotere cruiseschepen uit de buurt van de Giudecca te brengen, “zei Tom Boardley, secretaris-generaal van Cruise Lines International Association Europe . “CLIA-cruisemaatschappijen verwelkomen en ondersteunen de dringende implementatie van deze oplossing.”

14 nachten met de Regal Princess


Geniet van een droomcruise met de Regal Princess
Rederij: Princess Cruises

 

Meer info

Schip: Regal Princess
Vertrekpoort: Civitavecchia (Rome)
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 2082.00
Korting: 4 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 1,999

7 nachten met de Coral Princess


Aanschouw Whittier, Juneau en Vancouver
Rederij: Princess Cruises

 

Meer info

Schip: Coral Princess
Vertrekpoort: Vancouver
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1036.00
Korting: 31 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 715

12 nachten met de Norwegian Jade


13-daagse cruise naar Lüderitz
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Jade
Vertrekpoort: Kaapstad
Reisduur: 12 nachten
Normale prijs vanaf: 1944.00
Korting: 29 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 1,380