28 mei 2020

Video: Celebrity Cruises viert 30-jarig bestaan

Celebrity Cruises viert deze maand haar 30-jarig bestaan. De Amerikaanse cruisemaatschappij werd in 1990 opgericht door de in Griekenland gevestigde Chandris Group en werd 7 jaar later onderdeel van Royal Caribbean Cruises Ltd (RCL). Celebrity Cruises heeft nu 14 schepen in de vloot en duizenden bemanningselden uit meer dan 60 landen. Om deze mijlpaal te vieren heeft Celebrity Cruises onderstaande video geproduceerd met een terugblik op de hoogtepunten in haar geschiedenis en haar toekomstvisie.

Door de jaren heen lanceerde Celebrity Cruises een aantal primeurs en innovaties in de cruiseindustrie, waaronder de introductie van specialiteitenrestaurants bij RCL (2000); het in het leven roepen van de categorie ‘modern luxury cruise’ met de introductie van de Solstice Series (2008); de eerste zonnepanelen op zee (2008); de eerste Amerikaanse vrouwelijke kapitein van een cruiseschip (2015); the Magic Carpet (2018); het eerste schip dat plastic waterflesjes vervangt (2018); en het eerste volledig vrouwelijke brug- en leiderschapsteam dat een cruiseschip leidt (2020).

Sinds de toetreding tot RCL heeft Celebrity Cruises naar alle 7 continenten gevaren en drie series schepen gelanceerd. In 2000 introduceerde het bedrijf de Celebrity Millennium serie, de eerste nieuwe schepen voor het merk na de overname. Het werd gevolgd door de Celebrity Solstice serie in 2008 met vijf schepen. Recent, in 2018, werd de Celebrity Edge serie geintroduceerd met als eerste schip de Celebrity Edge. Daarnaast begon de rederij met 3 kleinere expeditieschepen die naar de Galapagos-eilanden varen, inclusief het debuut van de Celebrity Flora in 2019.