12 juli 2019

Vliegen over een cruiseschip: This is Holland

Naast dat je in Amsterdam met je cruiseschip aankomt of vertrekt, kan je sinds een jaartje ook over een cruiseschip heen vliegen! Redelijk dichtbij de cruiseterminal (PTA) van Amsterdam kan je aan de overkant van het water een superleuke attractie bezoeken met de naam This is Holland. Met het gratis pontje van het gemeentelijk vervoerbedrijf vanaf het Centraal Station sta je in vijf minuten aan de overkant. Vanaf dat moment lijkt het alsof je niet meer in de stad Amsterdam bent ?? Een aantal bijzondere gebouwen en attracties staat hier op het voormalige Shell terrein langs het IJ. Miriam bezocht This is Holland.

Nederland in Vogelvlucht?

In een uur tijd maak je bij This Is Holland kennis met ons eigen land. Als je denkt, dat je je eigen land wel kent: dit is een manier waarop je het nog nooit hebt beleefd. Je mag in dit uur namelijk plaatsnemen in een bioscoop met enorm bolvormig scherm van 15 meter hoog en 19,5 meter breed waar je een flight experience meemaakt. Je vliegt over Nederland heen, met wind, mist, regen en geur! Ik heb voortdurend met een grote glimlach gezeten tijdens de 9-minuten durende vlucht. Vooral als je op een gegeven moment over een woeste kust vliegt, de haven van Rotterdam doorkruist én een cruiseschip tegenkomt…

Wat zie je?

Met behulp van een helikopter met speciale laaghangende camera heeft het team van de film De Nieuwe Wildernis, twee jaar lang in alle seizoenen gefilmd boven de mooiste plekken van Nederland. Tijdens je vlucht zie je wel 22 verschillende plekken van Nederland, met dank aan natuurorganisaties, gemeenten en UNESCO. Ik verklap niet alles, maar naast dat water en natuur uiteraard een belangrijke rol spelen zie je óók bekende plekken zoals de Zaanstreek, Paleis het Loo en Schiphol. Uiteraard hoort een kleine veiligheidsinstructie ook bij de flight experience. Het bankje waarop je zit (met gordels), gaat namelijk wel iets bewegen. Door de beelden om je heen lijkt het enorm hard te gaan, maar dat valt heus mee.

 

 

12 nachten met de Sirena


Cruise naar Oranjestad via Kralendijk
Rederij: Oceania Cruises

 

Meer info

Schip: Sirena
Vertrekpoort: Oranjestad
Reisduur: 12 nachten
Normale prijs vanaf: 2523.00
Korting: 18 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 2,069

12 nachten met de Regatta


13-daagse reis naar Los Angeles
Rederij: Oceania Cruises

 

Meer info

Schip: Regatta
Vertrekpoort: Los Angeles
Reisduur: 12 nachten
Normale prijs vanaf: 2734.00
Korting: 32 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 1,859

10 nachten met de Silver Spirit


Cruise naar Kopenhagen via Bergen
Rederij: Silversea Cruises

 

Meer info

Schip: Silver Spirit
Vertrekpoort: Kopenhagen
Reisduur: 10 nachten
Normale prijs vanaf: 5637.00
Korting: 9 %
Speciale cruiseadvisor.nl prijs:

€ 5,130