26 juni 2020

Weer brand aan boord van Odyssey of the Seas bij Meyer Werft

Woensdag is voor de tweede keer in korte tijd brand uitgebroken op de Odyssey of the Seas, het volgende nieuwe cruiseschip van Royal Caribbean International dat momenteel in aanbouw is op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg. ’s Ochtends vroeg vloog op dek 2 isolatiemateriaal in de brand met flinke rookontwikkeling tot gevolg. Door het hete staal verspreidde het vuur zich rap naar twee nabijgelegen hutten.

Zowel het schip als de bouwhal werden onmiddellijk ontruimd, waarna de brandweer van de scheepswerf met assistentie van omliggende brandweerkorpsen snel de brand wist te blussen. Vijf werklieden moesten in het ziekenhuis worden opgenomen omdat ze waarschijnlijk giftige gassen hebben ingeademd.

“Dankzij de goede samenwerking tussen de fabrieksbrandweer en de omliggende brandweer en hulpdiensten hadden we de situatie snel onder controle. Ik dank alle hulpdiensten voor de actieve ondersteuning”, aldus een woordvoerder van Meyer Werft. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is nog gaande. Donderdag konden de werkzaamheden aan boord weer worden voortgezet.