28 september 2020

12 Personeelsleden op Mein Schiff 6 positief én negatief op Corona getest

Als onderdeel van de protocollen, wordt de bemanning aan boord van een TUI Cruises schip regelmatig getest op COVID-19. Maandagmorgen ontving de rederij van 12 bemanningsleden van Mein Schiff 6 positieve testresultaten van een extern laboratorium. Geen van de 12 bemanningsleden heeft symptomen.

Om het onwaarschijnlijke geval van besmettingen uit te sluiten, worden de betrokken personen momenteel opnieuw getest met het snelle PCR-testapparaat aan boord. De tests duren enkele uren. De eerste resultaten zijn nu echter al negatief getest. Voor de zekerheid wordt er ook buiten het schip nogmaals in een extern laboratorium getest.

Isolatie

Als voorzorgsmaatregel en in overeenstemming met de strikte protocollen, gecoördineerd met de autoriteiten in Griekenland, werden de betrokken personen onmiddellijk aan boord geïsoleerd.

TUI Cruises: “We hebben ons aan land en aan boord zeer zorgvuldig voorbereid op de hervatting van cruises in deze buitengewone tijden en alle processen gecoördineerd met de verantwoordelijke autoriteiten. Naast preventie voor en tijdens de reis, uitgebreide hygiënemaatregelen en afstandsregels aan boord, heeft TUI Cruises aan boord een draaiboek in het geval van een positieve COVID-19 testresultaat, die nu effectief zijn.”